Посолството на САЩ в Киев се обърна към своите съграждани

...
Посолството на САЩ в Киев се обърна към своите съграждани
Коментари Харесай

Посолството на САЩ призовава американците незабавно да напуснат Украйна

Посолството на Съединени американски щати в Киев се обърна към своите съграждани и ги прикани неотложно да изоставен Украйна със сухопътен превоз от съображения за сигурност . Съответното известие е оповестено на уеб страницата на американската дипломатическа задача.

" Ситуацията със сигурността в цяла Украйна продължава да бъде напрегната и непредвидима заради дейните военни дейности в страната и несигурните условия за сигурност "

Посолството на Съединени американски щати в Украйна

Американците бяха посъветвани да не идват в Украйна, а тези, които към този момент са там, бяха посъветвани неотложно да изоставен страната. Освен това жителите на Съединени американски щати бяха посъветвани да заобикалят многолюдни места и присъединяване в проведени събития. Посолството на Съединени американски щати възобнови работата си в Киев на 18 май , съвсем три месеца след началото на съветската военна спецоперация в Украйна. Бриджит Бринк стана новият ексклузивен и пълномощен дипломат на Съединени американски щати в Украйна.

В Съединени американски щати оповестиха заплаха от ракетни офанзиви от Русия. Американската дипломатическа задача означи още, че в Украйна има непрекъсната " ракетна опасност ", изключително в западните региони на страната. В случай на мощни детонации или сирени за въздушна офанзива жителите на Съединени американски щати са посъветвани да потърсят прикритие, както и да стоят надалеч от останките по време на ракетни офанзиви. Дипломатическата задача акцентира, че даже ракетите или дроновете да бъдат прихванати, техните фрагменти могат да съставляват опасност. Докладът акцентира, че обстановката със сигурността в цяла Украйна е „ мощно нестабилна, изискванията могат да се влошат без предизвестие “. В тази връзка посолството на Съединени американски щати предложи на всички жители в Украйна да се записват на уеб страницата на Държавния департамент в STEP (Smart Traveler Enrollment Program) , която разрешава на участниците в нея да получават навреме последните актуализации за сигурност. Съответното предизвестие беше оповестено на фона на обстрела на Виница и Нова Каховка. Според Евгений Варганов, старши консултант на Постоянното посланичество на Руската федерация в Организация на обединените нации, ударът на съветските въоръжени сили във Виница в Украйна е бил осъществен по местоположението на украинските военни. Според него украинските въоръжени сили са се подготвяли в домовете на офицерите.

На собствен ред генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъди офанзивите против гражданска инфраструктура, предава ТАСС. Генералният секретар на Организация на обединените нации означи, че по предварителна информация вследствие на случая са починали 22 души, а над 100 са ранени.

Русия твърди, че Вашингтон разпалва спора в Украйна. Мария Захарова, представител на съветското външно министерство, отговори на апела на посолството на Съединени американски щати американците да изоставен Украйна. В канала си в Telegram тя укори американската дипломатическа задача, че не е признала личната виновност на Вашингтон за протичащото се.

" Посолството на Съединени американски щати в Украйна не помни да добави, че Вашингтон трансферира американски оръжия на режима в Киев, чието потребление предизвика удължение на спора и гибелта на хора ".

Мария Захарова, представител на Министерството на външните работи на Русия

Желанието на Съединените щати непременно да проточат спора в Украйна обявиха и от съветското посолство в Съединени американски щати. Така дипломатическата задача разяснява решението на американските управляващи да дават на Киев нови реактивни системи за залпов изстрел (РСЗО) HIMARS. Руското посланичество изрази мнение, че с сходни дейности Вашингтон не доближава мира, а по-скоро предизвиква нови кървави закононарушения.

По-рано Алексей Арестович, консултант на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, призна, че обстрелът на Луганск в нощта на 13 юли е осъществен от MLRS HIMARS. На 12 юли стана известно, че обстрелът на Нова Каховка е осъществен и с РСЗО американско произвеждане, които преди този момент са били трансферирани на украинските въоръжени сили.

Източник: ТАСС/Лента.ру

Превод и редакция: Оля Ал-Ахмед
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР