Посолството на САЩ в Берлин призова германското правителство да спре

...
Посолството на САЩ в Берлин призова германското правителство да спре
Коментари Харесай

След Берлин и София под натиск от САЩ да спре Балкански поток

Посолството на Съединени американски щати в Берлин прикани немското държавно управление да спре строителството на дискутирания от дълго време газопровод ”Северен поток-2 ”. Той би трябвало да свърже Русия с Германия, осведомят немски медии.
" Сега е моментът Германия и Европейски Съюз да призоват за мораториум върху построяването на газопровода ", споделя Робин Куинвил, шарже д`афер в американското посолство в Берлин пред немския вестник " Ханделсблат ". Това би бил сигурен знак, че Европа към този момент не приема непрекъснатото злонамерено държание на Русия, сподели тя.

Дипломатът добави, че зад „ стопански план “ се крие политически инструмент, посредством който Кремъл да заобиколи Украйна и да раздели Европа. Това е отдавнашно желание на Кремъл.

Полагането на тръбата в Балтийско море бе спряно в края на предходната година под натиска на американските наказания, само че Русия съобщи, че няма да се съобрази плана сама.

Строителните работи по близо 3-километров сектор от газопровода могат да бъдат обновени още тези дни, откакто немските управляващи позволиха построяването до края на годината.

Корабът " Академик Черский " е достигнал региона край крайбрежията на Полша, където има недовършен сектор от " Северен поток 2 ", оповестява на собствен ред " Асошиейтед прес ". Още един съветски транспортен съд за полагане на тръби - " Фортуна " - е отплавал от немското пристанище Висмар и явно ще се включи в доизграждането.

" Северен поток-2 " е в последна фаза на строителство. Той би удвоил доставките на съветски природен газ през Балтийско море до Германия, най-силната стопанска система в Европа.

Противниците на плана, измежду които Съединени американски щати, Полша и Украйна, настояват, че газопроводът ще обезпечи на Русия стопански надзор над Германия, до момента в който немското държавно управление се аргументира с стопански обстоятелства за изгода от оборудването.

Според проектозакон, координиран преди два дни, американските конгресмени към момента имат намерение да засилят глобите против " Северен поток-2 ", само че преди този момент ще се съветват с партньорските си страни от Европа. В момента се договаря и с Берлин.

Очаква се всеки миг американската страна да се произнесе и по въпроса с Турски поток, именуван у нас Балкански поток, който би трябвало да мине през България. През октомври Съединени американски щати оповестиха, че гледат на Балкански поток като продължение на Турски поток и са подготвени да наложат наказания на компаниите, които вземат участие в строителството на наша територия. Премиерът Борисов обаче счита, че всичко е наред и американците няма да изпълнят заканата си. Експерти обаче са на мнение, че Вашингтон ще каже последната си дума напълно скоро и тя няма да се хареса на държавното управление в София. Разкритията за присъединяване на съветски компании и строители в слагането на тръбата през българска територия още повече нервират американците. Плюс непрекъснатите овъртания на премиера Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР