Посолството на САЩ в Берлин прикани германското правителство да спре

...
Посолството на САЩ в Берлин прикани германското правителство да спре
Коментари Харесай

САЩ и Берлин: Спрете строежа на Северен поток-2

Посолството на Съединени американски щати в Берлин прикани немското държавно управление да спре строителството на оспорвания газопровод " Северен поток-2 ", който ще свързва Русия с Германия, съобщи ДПА.

" Сега е моментът Германия и Европейски Съюз да призоват за мораториум върху построяването на газопровода ", споделя Робин Куинвил, шарже д`афер в американското посолство в Берлин пред днешното издание на в. " Ханделсблат ".

Това би изпратило явен сигнал, че Европа " към този момент не приема непрекъснатото злонамерено държание на Русия ", сподели тя. Дипломатът добави, че газопроводът е не просто стопански план, а политически инструмент, посредством който Кремъл да заобиколи Украйна и да раздели Европа.

Полагането на тръбата в Балтийско море бе спряно в края на предходната година под натиска на американските наказания, само че Русия се ангажира да продължи плана сама.

Строителните работи по 2,6-километров сектор от газопровода могат да бъдат обновени този уикенд, откакто немските управляващи позволиха построяването до края на годината.

Корабът " Академик Черский " е достигнал региона край крайбрежията на Полша, където има недовършен сектор от " Северен поток 2 ", сочат днешни данни на корабния мониторинг, представени от Асошиейтед прес.

Още един съветски транспортен съд за полагане на тръби - " Фортуна " - е отплавал от немското пристанище Висмар и явно се насочва към друго място за доизграждане. " Северен поток-2 " е съвсем приключен. Той би удвоил доставките на съветски природен газ през Балтийско море до Германия, най-голямата стопанска система в Европа, напомня ДПА.

Противниците на плана, измежду които Съединени американски щати, Полша и Украйна, настояват, че газопроводът ще обезпечи на Русия стопански надзор над Германия, до момента в който немското държавно управление споделя, че ще сътвори директни и сигурни енергийни доставки.

Според проектозакон, координиран преди два дни, американските конгресмени към момента имат намерение да засилят глобите против " Северен поток-2 ", само че преди този момент ще се съветват с партньорските си страни от Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР