Посолството на САЩ в Анкара е атакувано от неидентифициран нападател,

...
Посолството на САЩ в Анкара е атакувано от неидентифициран нападател,
Коментари Харесай

Мъж откри стрелба срещу американското посолство в Анкара

Посолството на Съединени американски щати в Анкара е атакувано от неидентифициран нападател, който е стрелял няколко пъти от колата си на 20 август сутринта, уцелвайки стъкло и кабинката на защитата, само че без да наранява никой. Това написа електронното издание на вестник Hurryiet, съобщи " Фокус ".
„ Можем да потвърдим, че в посолството на Съединени американски щати сутринта е имало случай. Нямаме информация за ранени хора и сега организираме следствие по случая “, съобщи представителят на американското дипломатическо посланичество Дейвид Гейнър.
„ Благодарим на турската национална полиция за бързата ѝ реакция “, добави той.
Частната телевизия CNN Turk заяви, че случаят се е случил в към 05:00 и нападателите са избягали в бяла кола. Турската полиция също е почнала следствие на офанзивата и търси причинителите, отбелязва вестникът.
От кабинета на губернатора на Анкара оповестиха, че против постройката са създадени шест изстрела, три от които в металната врата и стъкления панел на кабинката на защитата.
„ Хюриет “ разяснява, че случаят се случва в миг, в който връзките сред Анкара и Вашингтон се намират на невиждано равнище по отношение на продължаващия арест на американския свещеник Андрю Брънсън. Съединени американски щати постановиха наказания на Турция и дадоха обещание да продължат с нови ограничаващи ограничения, в случай че християнският свещеник не бъде освободен неотложно.
В предишното, напомня вестникът, посолството на Съединени американски щати в Анкара и Генералното консулство на страната в Истанбул са били цел на многочислени офанзиви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР