Посолството на САЩ обвини Южна Африка, че тайно е предоставяла

...
Посолството на САЩ обвини Южна Африка, че тайно е предоставяла
Коментари Харесай

САЩ обвинява Южна Африка в тайни колаборации с Кремъл

Посолството на Съединени американски щати упрекна Южна Африка, че скрито е предоставяла оръжия на Русия, оповестиха локални медии, макар заявения неутралитет на страната във войната в Украйна.

Съединени американски щати са " уверени ", че оръжия и муниции са били натоварени на съветски товарен транспортен съд, който е дебаркирал във военноморската база в Кейптаун през декември, съобщи американският дипломат Рубен Бриджити.

" Въоръжаването на руснаците е извънредно съществено и ние не считаме, че този въпрос е решен, и бихме желали СА да стартира да практикува своята политика на неприсъединяване ", съобщи Бриджити.

Южна Африка отхвърли да осъди нашествието в Украйна, която значително изолира Москва на интернационалната сцена.

Африканската мощ декларира, че желае да остане неутрална и поддържа разговора като средство за преустановяване на спора.

По-рано тази година обаче Южна Африка организира противоречиво взаимно военно обучение с Русия и Китай, което беше подложено на критика от мнозина и обсъждано като желание към Кремъл, оповестява Агенция Франс Прес.

Посланикът наподобява се базира на прочут преди този момент епизод, когато Lady R, товарен транспортен съд под западни наказания, плаващ под съветски байрак, дебаркира в най-голямата военноморска база на Южна Африка.

" Сред нещата, които отбелязахме, беше акостирането на товарния транспортен съд във военноморската база Симон`с Таун сред 6 и 8 декември 2022 година, на който, както сме уверени, са качени оръжия и муниции, до момента в който се е прибирал назад в Русия ", сподели дипломатът. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР