Посолството на Съединените щати в България се разграничи от меморандума

...
Посолството на Съединените щати в България се разграничи от меморандума
Коментари Харесай

Американското посолство се разграничи от меморандума с Gemcorp

Посолството на Съединените щати в България се разграничи от меморандума за съдействие, който българското държавно управление подписа преди дни с капиталовия фонд Gemcorp.Търговският аташе на Посолството на Съединените щати не е участвал на подписването на въпросния меморандум, се споделя в известието до медиите.

" Освен това нито един представител на държавното управление на Съединените щати не се е застъпвал от името на Gemcorp пред който и да е член на българското държавно управление. Считаме, че изказванията за противоположното са вследствие на неразбирателство ", се споделя в известието на посолството.

Темата беше повдигната от опозицията на няколко пъти, като след разпита си в прокуратурата водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява, че държавното управление е подписало " меморандум с неразбираеми компании за милиарди ".

Вицепремиерът Асен Василев съобщи в телевизионно изявление, че " Gemcorp пристигнаха при нас с представители на американското посолство ". " Няма нито една копейка съветски пари в Gemcorp, мажоритарни притежатели с над 70% са Атанас Бостанджиев и Първолета Щерева, останалите акционери и чиновници са хора от Франция, Германия, Канада. Имало е съветски акционери в предишното, които са излезли преди две години ", съобщи през вчерашния ден пред БТВ някогашният стопански министър Асен Василев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР