Посолството на Руската федерация у нас публикува остра реакция по

...
Посолството на Руската федерация у нас публикува остра реакция по
Коментари Харесай

Руското посолство се закани на България: За да вбеся тъщата ще си измръзна ушите

Посолството на Руската федерация у нас разгласява остра реакция във връзка решението на България да затвори въздушното си пространство за съветски самолети.

От дипломатическата задача обвързаха тази стъпка с бъдещото посещаване на съветски туристи у нас. " Такива политически маньоври надали ще укрепят визията на нашите сънародници за гостоприемността на българите ", се споделя в позицията. Към поста в обществената мрежа има и още един намек - прикрепена е фотография на летището в Анталия.

Ето и целия текст:

Във връзка със затварянето на въздушното пространство на България за съветските авиационни компании си припомняме за неотдавнашните диалози с българските сътрудници, оплаквали се от намаляването на броя на съветски туристи на локалните курорти. Такива политически маньоври надали ще укрепят визията на нашите сънародници за гостоприемността на българите. Идва ни мислено единствено остарялата сентенция: " с цел да вбеся тъщата ще си измръзна ушите "...
В събота следобяд като ответна мярка, Русия вкара възбрана самолети на самолетни компании от България да прелитат над територията ѝ. Ограничението важи и за Полша и Чехия, собщи съветската работа за гражданско въздухоплаване, представена от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това решение е отговор на сходни ходове, които по-рано бяха подхванати от тези три страни. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР