Посолството на Русия в София нарече в свое изявление спекулации

...
Посолството на Русия в София нарече в свое изявление спекулации
Коментари Харесай

Посолството на Русия нарече спекулация участието си в шпионския скандал |

Посолството на Русия в София назова в свое изказване спекулации присъединяване си в шпионския скандал. То е оповестено на фейсбук страницата на посолството и беше рзпространено и от ТАСС. 

" В изискванията на усложняване на интернационалната конюнктура са явни " непрестанни " опити да се забие чеп в руско-българския разговор и за следващ път да се демонизира нашата страна ", се споделя в позицията на посолството. 

" Според изказванията по време на днешния брифинг на Прокуратурата на Република България, следствието във връзка с арестуваните на 18 март т.г. лица, обвинени в шпионаж в интерес на непозната страна, още не е приключено. Разчитаме, че до решението на съда по това дело спекулациите по отношение на сякаш причастността на Русия към разследваща активност против ползите на България ще бъдат прекъснати.
Изхождаме от това, че правосъдното следствие ще бъде извършено на деполитизирована, безпристрастна и справедлива основа в строго сходство с нормите на българското и интернационалното законодателство. ", написа още в него. 



Шестима са арестуваните във вчерашната спецоперация, поради която бяха блокирани изходите на столицата, а всички коли на тях бяха проверявани. Те са задържани са по обвинявания в шпионаж и тежки умишлени закононарушения против националната сигурност. Предавали са военни данни от България, Европейски Съюз и НАТО на непозната страна.

Това разгласи на брифинг през днешния ден представителят на основния прокурор - Сийка Милева. Тя не уточни в интерес на коя страна е излъчена информация. По време на брифинга неколкократно бяха упоменати съветското посолство и Руската федерация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР