Посолството на Република Хърватия в Република България организира концерт на

...
Посолството на Република Хърватия в Република България организира концерт на
Коментари Харесай

Концерт на хърватския саксофонен квартет „Папандопуло“

Посолството на Република Хърватия в Република България провежда концерт на хърватския саксофонен квартет „ Папандопуло “ във връзка 30 години от установяването на дипломатически връзки сред Хърватия и България.

Концертът ще се състои на 15 декември 2022 година (четвъртък) от 18:00 ч. в Концертната зала на Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров “ с вход свободен.

Квартет„ Папандопуло “ са един от водещите квартети на своето потомство, в състав: Никола Фабиянич, сопран саксофон, Гордан Тудор, алт саксофон, Горан Юркович, тенор саксофон и Томислав Жужак, баритон саксофон. Описват ги като „ най-хубавото, което може да се случи на композиторите “ с осъществявания, балансиращи „ превъзходна благозвучност “ и „ изключителна посветеност “.

Четиримата саксофонисти отдават изключително значение на популяризирането на модерна музика от хърватски и задгранични създатели и пътуват по цяла Европа и Съединени американски щати в забележителна поредност от повече от 300 участия. Изнасяли са концерти в някои от най-важните зали по света като „ Карнеги Хол “ в Ню Йорк и в Берлинската филхармония.

Квартетът е притежател на награди на някои от най-престижните състезания и фестивали за камерна музика: първа премия и Гранд При на „ 3rd International Berliner Music Competition “ (2019), по-късно златeн орден на „ Vienna International Music Competition “ (2021). Последния си интернационален триумф квартет „ Папандопуло “ бележи през 2022 година със спечелването на първа премия и Гранд При на „ 6th Manhattan International Music Competition “.

Настоящият концерт е част от културната стратегия по случай отбелязването и на 30 години от интернационалното признание на Република Хърватия и се финансира от Министерството на външните и европейските работи на Република Хърватия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР