Посолството на Китай в САЩ изрази силно недоволство по повод

...
Посолството на Китай в САЩ изрази силно недоволство по повод
Коментари Харесай

Китай изразява силно недоволство от арогантността на Помпео за Тянанмън

Посолството на Китай в Съединени американски щати изрази " мощно неодобрение " във връзка забележките на Съединените щати за 30-годишнината от репресиите на китайското държавно управление против митингите , водени от студенти на площад " Тянанмън ", оповестява " Ройтерс ".

В изказване на посолството се споделя, че мненията на американския държавен секретар Майк Помпео по отношение на годишнината са направени " от предубеждения и надменност " и жестоко се намесват във вътрешните работи на Китай . " Човешките права на Китай са в най-хубавия си интервал ", се споделя в него.

Вчера Помпео прикани Пекин да означи 4 юни, като освободи всички пандизчии, които са арестувани за битка с нарушаванията на правата на индивида в Китай.

Той прикани Китай да " обществено да каже какъв брой са убитите или изчезналите , за комфорт на многото жертви в тази тъмна глава от историята ". Според Помпео, американските " очаквания са разрушени ", че Китай се трансформира в " по-открито, толерантно общество " посредством по-голяма световна интеграция.

Президентът на Тайван също подлага на критика политиката на Китай по въпроса . " Китайското държавно управление освен не е възнамерявало да се покае , само че също по този начин продължава да прикрива истината ", разяснява тайванският президент Цай Инг-уен.

" Моля, бъдете уверени - Тайван несъмнено ще пази демокрацията и свободата . Независимо от заканите, до момента в който аз съм президент, Тайван няма да се поддаде на напън ", добавя тя.
 Протестите на „ Тянанмън” не са „ потискани”, има вяра държавното управление на Китай
Протестите на „ Тянанмън ” не са „ потискани ”, има вяра държавното управление на Китай

Не съм склонен с думата " угнетяване " във вашия въпрос

В същото време, Refinitiv блокира публикации на " Ройтерс " за " Тянанмън " от платформата Eikon . Под натиска на китайското държавно управление, доставчикът на финансова информация Refinitiv в профил от терминала си Eikon новините от " Ройтерс ", свързани с 30-ата годишнина .

Компанията предприе действието, откакто администрация на Китай (CAC), която управлява онлайн речта , заплаши, че ще прекрати обслужването на компанията в Китай, в случай че не се съобрази .

Намерението на Refinitiv е да блокира разпространяването единствено в Китай . Въпреки това, доста консуматори отвън Китай декларират, че не могат да видят публикациите . По-ранни версии на публикациите са отстранени от новинарски излъчвания на Eikon в Китай скоро след публикуването им рано във вторник сутринта . Други нови публикации на " Ройтерс " с " Тянанмън " в заглавието също не са налични .

Refinitiv е образувана предходната година, когато компанията майка " Томсън Ройтерс " продава 55% дял на група, ръководена от частната капиталова компания " Блекстоун груп ".

" Refinitiv е снабдител на финансови вести и данни в Китай. Гордеем се с ролята, която играем в света, с цел да улесним транспарантните и ефикасни финансови пазари. Като световен бизнес, ние съблюдаваме всички наши локални регулаторни отговорности, в това число условията на нашия лиценз за работа в Китай ", декларират от компанията.
 Китай оправдава и до през днешния ден насилието на
Китай оправдава и до през днешния ден насилието на " Тянанмън " преди 30 години

Във вторник се отбелязва годишнината от кръвопролитното събитие

Във вътрешна записка до личния състав, ръководителят на " Ройтерс " Майкъл Фриденберг и основният редактор Стив Адлер декларират, че организация е разговаряла с Refinitiv и показва своята угриженост . Те приканват личния състав да " продължи да написа, както постоянно: да преследва истината без боязън ".

Говорителят на " Ройтерс нюз " Дейвид Крънвел разяснява, че " Ние продължаваме да предоставяме на Refinitiv същия обсег на наличието , който постоянно имаме, в това число истории, свързани с Китай, а решенията на Refinitiv няма да повлияят на обсега или качеството на покритието ни. Оставаме ангажирани да описваме значимите истории. "

" Ройтерс нюз " , поделение на " Томсън Ройтерс ", доставя вести на Refinitiv по 30-годишно съглашение, което заплаща на " Ройтерс " най-малко 325 млн. $ годишно , което прави Refinitiv най-големият клиент на новинарската организация.

Уебсайтът на " Ройтерс " е блокиран в Китай от 2015 година Сайтовете на доста задгранични новинарски уеб сайтове също са неразрешени в Китай , както и огромните американски цифрови медийни платформи като Гугъл, Фейсбук и Twitter .
 Пентагонът следва върховенството на закона, не търси спор с Китай
Пентагонът следва върховенството на закона, не търси спор с Китай

Относно доказателства и класифицирана информация за Иран е нужно още време
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР