Посолството на Израел в София информира за казаното от министъра

...
Посолството на Израел в София информира за казаното от министъра
Коментари Харесай

Израел: Решението за разследване срещу държавата ни е морално несъстоятелно и юридически неиздържано |

Посолството на Израел в София осведоми за казаното от министъра на външните работи на Израел Габи Ашкенази и премиера на Израел Бенямин Нетаняху по отношение на оповестяването от страна на Прокурора на Международния углавен съд започване на следствие против Израел за вероятно осъществяване на нейните сили за сигурност на инкриминирани действия .

„ Решението на Прокурора за започване на следствие е морално несъстоятелно и юридически неиздържано, разяснява Габи Ешкенази. - Това е политическо решение, взето от Прокурора в края на мандата ѝ, в опит да диктува целите на своя правоприемник. Това трансформира Международния углавен съд в инструмент в ръцете на екстремистите и окуражава терористичните организации и антисемитските групи.

Фактът, че сеещата гибел терористична организация " Хамас " приветства това решение, е най-хубавото доказателство за моралната му стойност. Израел е демократична страна с самостоятелна и ефикасна правна система и не е член на Международния углавен съд. Решението за разкриване на следствие против Израел е нарушаване на мандата на Съда. Това е разхищаване на ресурсите на интернационалната общественост от пристрастна институция, която е изгубила всякаква легитимност и която работи като политически, а не като правосъден орган.

Решението на Прокурора единствено ще поляризира израелците и палестинците и ще ги отдалечи от самия разговор, нужен за разрешаване на спора сред тях.

Държавата Израел ще предприеме всички нужни ограничения за отбрана на своите жители и бойци от юридическо гонене.

Призоваваме страните, които ценят отбраната на интернационалната правна система от политизация, да отхвърлят решението на Прокурора и да не го поддържат. “

Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел, на собствен ред е представен да споделя:

„ Решението на Международния углавен съд да стартира следствие против Израел през днешния ден за военни закононарушения е неуместно. Това е чист антисемитизъм и връх на лицемерието.

Без никаква пълномощия, Съдът взема решение, че нашите смели бойци, които вземат всички защитни ограничения, с цел да избегнат цивилни жертви против най-лошите терористи в света, съзнателно насочвани против цивилни цели, са военни нарушители.

Съдът споделя, че когато строим къща във безконечната ни столица Йерусалим - нашата столица от 3000 години - това също е военно закононарушение.

Този съд, основан, с цел да предотвратява повторението на ужасяващите нацистки закононарушения, осъществявани против евреите, в този момент насочва оръжията си против единствената страна на еврейския народ. Той се насочва против Израел, единствената народна власт в Близкия изток. Но, несъмнено, си затваря очите за Иран, Сирия и другите диктатури, които правят същински военни закононарушения.

Ние няма да спрем да се борим с тази неправда. Ще споделяме истината на всеки конгрес, на всяка страна, на всяка сцена, до момента в който това скандално решение не бъде анулирано и стане невалидно. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР