Посолството на Иран в Атина беше подложено на атака от

...
Посолството на Иран в Атина беше подложено на атака от
Коментари Харесай

Анархисти удариха посолството на Иран в Атина

Посолството на Иран в Атина беше подложено на офанзива от анархистката група Rouvikonas тази заран, написа " Катимерини ".

Групата удостовери, че е направила офанзива против дипломатическата задача.

#Athens, #Greece: Anarchist Group Rouvikonas Attack Embassy of #Iran in response to the execution of 2 Kurdish Comrades by the Iranian Regime. pic.twitter.com/8NfbaLLqUv
— Nae Clone (@Nae_Clone) September 17, 2018

Десетима нападатели са хвърлили бутилки с багра по посолството в атинския квартал " Психико " и са избягали с мотоциклети след случая . Те са счупили и прозорци. Представител на групировката разяснява, че нападението е в отговор на " бруталната принуда " на Иран против кюрдите след иранска ракетна офанзива против кюрди в Ислямската република, при която починаха 15 души, а повече от 40 души пострадаха по-рано този месец.

" Ние извършихме това деяние като най-малък отговор на изтезанието на двама кюрдски приятели от иранския фашистки режим ", означи организацията.

Нападението е станало малко след 06,00 часа локално време.

В събота иранска медия осведоми, че членове на партия " Комала " от Ирански Кюрдистан са хвърляли камъни по иранското посолство в Париж , само че партията отхвърли обвиняванията, твърдейки, че не стои зад офанзивата.

" Комала " е комунистическа партия на иранските кюрди, която работи в Ирак след изгонването й от Иран през 1979 година

Rouvikonas, което значи Рубикон на гръцки, е направила няколко сходни набези против организации, държавни здания и посолства , в това число против дипломатическите задачи на Израел, Испания и Франция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР