Посолствата на Съединените щати в България и Македония приветстват одобряването

...
Посолствата на Съединените щати в България и Македония приветстват одобряването
Коментари Харесай

САЩ поздравиха България и Македония за договора за добросъседство

Посолствата на Съединените щати в България и Македония приветстват одобряването на плана за съглашение за другарство сред двете страни.

" Споразумението удостоверява тесните връзки сред двете страни и показва положителната воля от страна на двете страни да засилят съдействието между тях в полза на своите жители ", обявиха от двете дипломатически задачи.

" Подобен ангажимент съставлява насърчителен образец за решение на противоречиви въпроси сред съседите и за подсилване на политическата непоклатимост и усилване на икономическото развиване на Западните Балкани. Ние поздравяваме България и Македония за тази историческа, насочена към бъдещето стъпка ".

Договорът следва да бъде подписан на 1 август, при визитата на премиера Бойко Борисов в Македония. (Ето цялостният му текст). Той ще бъде " на македонски език според конституцията на Македония и на български език според конституцията на България. Ще бъде в два екземпляра, на македонски и български ", съобщи министър председателят на Македония Зоран Заев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР