"Посоката на поскъпването е само нагоре и това е обусловено

...
"Посоката на поскъпването е само нагоре и това е обусловено
Коментари Харесай

Шефът на борсите у нас каза цената на зеленчуците и плодовете това лято

"Посоката на повишаването е единствено нагоре и това е обусловено от енергийната рецесия ".Това разгласи ръководителят на Държавната комисия за стоковите тържища и борсите Владимир Иванов за БНР.

Статистиката към 19 май за цените на едро сочат понижение на доматите с 1 лев, ягодите също означават понижение с към лев. При краставиците има понижение, а при ябълките - 20 стотинки растеж. При млечните артикули има резистентен растеж на повишаване.

Брашното е с 15 стотинки надолу и се стабилизира. Захарта е предходна трайно равнищата над 2 лв.. При ориза няма промени в последните 15 дни, стана ясно от думите му.

При 40 съществени хранителни продукта има разлика в цената от 24,5% по отношение на предходната година. Мощният конкурентен пазар задържа бързите темпове на повишаване, тъй че това да не става шоково, посочи специалистът.

Иванов счита, че през летните месеци българинът ще употребява на търпими цени плодове и зеленчуци.

Според него след отоплителния сезон в оранжериите към този момент има стабилизиране и много всеобщо предложение на българска стока, изключително пресни зеленчуци. Май и юни се чака стабилизация.

Премахването на Данък добавена стойност върху хляба ще е директна помощ за производителите и ще обере насъбраните загуби и луфтове, само че няма да понижи цените, чака Иванов./Блиц.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР