Посочената от врачанското дружество „Братя Митеви“ фирма доставчик на перилни

Посочената от врачанското дружество „Братя Митеви“ фирма доставчик на перилни ...

РЗИ София: Посочената от „Братя Митеви“ фирма доставчик на препарати е фантом /доказателства/.

Посочената от врачанското дружество „Братя Митеви“ фирма доставчик на перилни и почистващи препарати е фантом, установи проверка на столичната Районна здравна инспекция. В официално писмо до директора на РЗИ Враца Орлин Димитров, е посочено, че на адреса от предоставената фактура - София, жк „Дружба“, бл. 66, вх. „В“, ап. 3 не е открита фирмата „Пиер Алешар“ ЕООД, с управител Венцислав Маринов. Проверка в търговската мрежа на столицата не е открила да се предлага фалшивата партида „Доместос“ с издирваните партидни номера.
С този официален документ бе разбита на пух и прах предоставената пред Икономическа полиция, Патентното ведомство и РЗИ фактура, с която от врачанската фирма бе направен опит да оправдаят наличието на менте продукти в складовете им във Враца.
Припомняме, че на 27 ноември миналата година в помещенията на ул. „Васил Кънчов“ №25 и ул. „Драган Цанков“№1 на посоченото дружество бе извършена внезапна проверка на предлаганите за продажба там перилни и почистващи препарати. Намерените 90 броя фалшиви опаковки на биоцидния продукт „Доместос“ потвърдиха достоверността на подадения от агенция BulNews сигнал до контролните органи.

РЗИ: Открихме 5 нарушения в складовите бази на „Братя Митеви“ във Враца /документ/

Още в края на декември медията ни изрази съмнения в достоверността на предоставената фактура, тъй като наша проверка установи, че никой в бранша не е чувал това име. Прилагането на фалшив документ пред Икономическа полиция и РЗИ се очаква допълнително да влоши положението на собствениците на компрометираната фирма. Очевидно братята Гришо и Миро са направили опит чрез документ от фирма фантом да оправдаят ментетата в своите складове, но опитът им претърпя провал.
В същото време продължава работата по техния случай от екипи на Икономическа полиция и Патентното ведомство на република България. Очаква се след края на всички проверки глобите за „Братя Митеви“ да са доста сериозни, като вероятно цялата документация ще бъде предадена на прокуратурата.

Източник: bulnews.bg