Последвайте Гласове в .Започна гласуването на референдумите за присъединяване към

...
Последвайте Гласове в .Започна гласуването на референдумите за присъединяване към
Коментари Харесай

Започнаха референдумите за присъединяване към Русия в Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон

Последвайте ”Гласове " в.
Започна гласуването на референдумите за присъединение към Русия на следените от нея региони в Украйна. То ще продължи до 27 септември, съобщава Българска телеграфна агенция.

Гласуването стартира в 8 ч. тази заран в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република, както и в Херсонска област и териториите под съветски надзор в Запорожка област.
НАТО прикани света да не признава плануваните референдуми в украинските области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Осъждаме най-решително желанията за привикване на така наречен " референдуми " за присъединение към Руската федерация на украинските области, отчасти следени от съветските военни, се показва в изказване на Североатлантическия съвет. В него се добавя, че според резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации от 2 март 2022 година нито едно завладяване на територия вследствие на опасност или потребление на мощ няма да бъде прието за законно. Съюзниците не признават и в никакъв случай няма да признаят противозаконното анексиране на Крим от Русия. Фиктивните референдуми в областите Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон нямат легитимност и ще съставляват жестоко нарушаване на Устава на Организация на обединените нации. Съюзниците от НАТО няма да признаят противозаконното анексиране на тези области. Тези земи са Украйна. Призоваваме всички страни да отхвърлят явните опити на Русия за завземане на територии, се показва в текста.
Източник: Българска телеграфна агенция

 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР