Последвайте Гласове в.Силистренските земеделци, членове на Съюза на зърнопроизводителите и

...
Последвайте Гласове в.Силистренските земеделци, членове на Съюза на зърнопроизводителите и
Коментари Харесай

Десетки земеделци от Силистра протестираха срещу вноса на украинско зърно

Последвайте ”Гласове " в.
Силистренските земеделци, членове на Съюза на зърнопроизводителите и Съюза на земеделските кооперации, поддържаха с ефикасни дейности националния митинг против вноса на украинско зърно. Десетки тежки машини минаха през основни булеварди, кръстовища и около Граничните контролно-пропускателни пунктове с Румъния, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ На границата липсва фитосанитарен надзор. В Украйна употребяват препарати, които са неразрешени в Европейски Съюз и ние не знаем какво зърно и какви маслодайни култури влизат в България. Заради този импорт цените сега са доста ниски, сега пшеницата се продава за към 600 лв. на звук, а царевицата за към 500 лв. на звук. Това са цени под себестойност “, сподели Боян Димов, ръководител на Съюза на земеделските кооперации в област Силистра.
Стопаните упорстват украинското зърно да минава директно през България и да бъдат отпуснати средства от спешния запас в селскостопанския бранш на Европейския съюз за минимизиране на вредите и подкрепяне на българското произвеждане. 
Земеделците изрично се оповестиха и срещу добива на шистов газ.

Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР