Последвайте Гласове в .Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в

...
Последвайте Гласове в .Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в
Коментари Харесай

Байдън пристигна в Лондон за държавното погребение на кралица Елизабет II

Последвайте ”Гласове " в.
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дойде в Лондон, където на следващия ден ще участва на държавното заравяне на английската кралица Елизабет Втора, съобщи Франс прес. Той е придружаван от брачната половинка си Джил Байдън. Самолетът на американския президент кацна на летище " Станстед " северно от английската столица нощес. Лондон в това време се приготвя трескаво за първото държавно заравяне във Англия по-късно на Уинстън Чърчил през 1965 година, оповестява Българска телеграфна агенция

Днес следобяд (20 ч. българско време) Джо и Джил Байдън ще се поклонят пред ковчега на Елизабет Втора, който е изложен в Уестминстър Хол. Не е ясно дали тогава потокът от хора, които идват да се простят с починалата английска кралица, ще бъде спрян, с цел да бъде обезпечена сигурността на американския президент. При бденията на децата и внуците на Елизабет II, през вчерашния ден и през днешния ден, опечалените продължаваха да минават край ковчега, отбелязва Агенция Франс Прес.
Тази вечер президентът на Съединени американски щати ще участва в Бъкингамския замък на банкет, който ще бъде даден от новия английски крал Чарлз Трети за задграничните водачи, които започнаха да идват в Лондон.
Утре Байдън ще бъде измежду 2000 гости, измежду които доста държавни ръководители, поканени да участват на държавното заравяне на починалата английска кралица в Уестминстърското абатство. Церемонията ще стартира в 13 ч. българско време.

За Чарлз III поредицата дипломатически прояви към погребението стартира през вчерашния ден със среща с представители на 14-те страни от Общността на нациите (преди Британската общност), на които английският монарх публично е държавен глава. Сред тях са Канада, Австралия и Нова Зеландия. Елизабет II бе доста привързана към тази организация, която в този момент обаче е разтърсена от изкушението на някои страни, по-конкретно от Карибския басейн, да станат републики, отбелязва Агенция Франс Прес.
Лондон в това време се приготвя трескаво за първото държавно заравяне във Англия по-късно на Уинстън Чърчил през 1965 година Полицейската интервенция ще бъде по-голяма от тази за защитата на летните олимпийски игри в английската столица през 2012 година
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР