Последваха много интерпретации около атентата срещу главния прокурор Иван Гешев,

...
Последваха много интерпретации около атентата срещу главния прокурор Иван Гешев,
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Гешев е олицетворение на политизацията във фигурата на главния прокурор

Последваха доста тълкования към атентата против основния прокурор Иван Гешев, като една от хипотезите е, че гърмежа е бил ориентиран към прозорците на автомобила му . Това сподели в студиото на Euronews Primetime специалистът в Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов. Въпреки това остатъците от този гърмеж ми се костват прекомерно скромни за 3 кг. тротил, каквато информация има, сподели още той. Не това обаче е фокусът, опит за атентат против основния прокурор в една страна е доста сериозен случай, безапелационен беше Безлов.

За страдание това, което се случи в последните български 33 години е, че фигурата „ основен прокурор “ мощно се политизира. Самият господин Гешев провокира най-крайната форма на политизация, тъй като и преди този момент е имало. Улични митинги в такива мащаби обаче бяха невиждани, съобщи специалистът.

Има проблем с потенциала на нашите профилирани структури, чуват се доста рецензии към тях, в това число и хрумвания да се търси непозната експертиза, сподели още Безлов. Според него е значимо в такива ситуаци и да се наблюдава и непознатата реакция, а тя е, че сходен случай е огромен проблем за една страна. За да се случи нещо със правосъдната промяна ни е нужна някаква резистентност на Народното събрание, каквато обаче ние нямаме, сподели още той.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР