Последствията от войната в Украйна далеч надхвърлят границите на Европа“.

...
Последствията от войната в Украйна далеч надхвърлят границите на Европа“.
Коментари Харесай

Джо Байдън: Последствията от войната в Украйна далеч надхвърлят границите на Европа

Последствията от войната в Украйна „ надалеч надвишават границите на Европа “. Това съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Коментарът му идва след тристранна среща с японския министър председател Фумио Кишида и президента на Южна Корея Юн Сеок Йол в петък, 18 август, в резиденцията на президента в Кемп Дейвид, Мериленд.

„ Русия към този момент загуби. Тя не може да реализира първичната си цел, която съобщи. Това е невероятно... Ръководството на Япония даде да се разбере от първия ден, че последствията от войната надалеч надвишават Европа “, сподели Байдън, говорейки за реакцията на Токио на пълномащабната съветска инвазия.

Случващото се в Украйна е " освен европейски проблем, не е имало такива нашествия от Втората международна война ", напомни ръководителят на Белия дом. Япония също „ сподели мощно водачество в границите на Г-7 и направи забележителен принос за финансова и филантропична помощ за Украйна, както и за несмъртоносно военно съоръжение “, сподели американският водач.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР