Последствията от пандемията продължават в почти всички сектори на бизнеса

...
Последствията от пандемията продължават в почти всички сектори на бизнеса
Коментари Харесай

Недостиг на чипове и пандемия: британската автомобилната индустрия моли за помощ

Последствията от пандемията не престават в съвсем всички браншове на бизнеса в целия свят, само че изключително осезаеми са в автомобилния отрасъл. Глобалната рецесия с дефицита на чипове се задълбочава като автомобилната промишленост още веднъж регистрира спад на производството. Англия е една от страните, където това се усеща изключително мощно сега. И аргументите са две - дефицитът на чипове и продължаващите ограничавания, свързани с Covid-19.

Sky News написа, че автомобилната промишленост на Острова се сплотява с молба към държавното управление да " освободи " от каквито и да е рестрикции и самоизолация изцяло имунизираните хора след спада в производството. Представителите на автомобилния бранш упрекват частично ограниченията, свързани с пандемията за неприятните резултати.
 Недостигът на чипове още веднъж застигна румънската Dacia
Недостигът на чипове още веднъж застигна румънската Dacia

За четвърти път производството в завода в Миовени стопира краткотрайно

Асоциацията на производителите и търговците на коли оповестява в обществено изказване, че до 30% от служащите от фирмите, свързани с веригата за доставки са били под карантина поради наложена самоизолация.

В изказването се споделя още, че " последствията от световния дефицит на чипове не престават да нанасят съществени проблеми върху производството през юни и са нужни държавни ограничения за поддръжка ".

Най -големият английски производител на коли - Jaguar Land Rover, предвижда по-рано тази седмица, че " рецесията с неналичието на чипове ще се задълбочи през идващите месеци като евентуално може да понижи производството на коли с до 50% ".

През месец юни английските фабрики са произвели единствено 69 097 транспортни средства. В исторически проект това е най-ниската цифра от юни от 1953-а година.
 Заради недостига на чипове: Пазарът е залят от ментета
Заради недостига на чипове: Пазарът е залят от ментета

Това е изключително годно в Китай

За първото полугодие на тази година създадените коли са единствено 499 000. Изчислената загуба е в размер на 8,5 милиарда лири.

" Въпреки че автомобилната промишленост на Обединеното кралство продължава да страда от последствията от международната пандемия, секторът има опция да се възвърне. Най-новите вложения в произвеждане на акумулатори и електрически автомобили демонстрират, че с малко подпомагане светлото бъдеще ще е близо. Индустрията обаче към момента е изправена на колене заради световния дефицит на полупроводници и отсъствията на личен състав вследствие на самоизолация ", разяснява основният изпълнителен шеф на Автомобилната асоциация Майк Хоуз. И приканва английското държавно управление да намерения по въпроса.

Говорител на държавното управление отговори по този начин:

" Самоизолацията остава главен приоритет в нашите национални старания за понижаване на разпространяването на COVID-19 ".
 Как неналичието на чипове въздейства цените на колите у нас?
Как неналичието на чипове въздейства цените на колите у нас?

Росица Машалова, специалист по автомобилни продажби, гостува в студиото на Money.bg

Според калкулации от месец май тази година - дефицитът на чипове коства на международната автомобилна промишленост над 115 милиарда евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР