Последствията от наказанието освен пряко за спортистите са и финансови

...
Последствията от наказанието освен пряко за спортистите са и финансови
Коментари Харесай

Мачовете от Евро 2020 по футбол остават в Санкт Петербург

Последствията от наказването с изключение на директно за спортистите са и финансови за самата Русия, тъй като тя ще се лиши от много влиятелни надпревари, на които към този момент бе определена за хазаин.

Добрата вест е за съветския футбол, тъй като плануваните 3 мача от груповата фаза и един 1/4-финал на Евро 2020 в Санкт Петербург ще се изиграят там. Причината е, че за " огромни спортни надпревари " WADA приема олимпийски и параолимпийски игри, универсиадите, както и всички международни шампионати и купи, само че не и районни шампионати, какъвто е континенталният на УЕФА. 

С това положителните вести за съветския спорт на практика свършват. Специално футболистите от " сборная ", с цел да съумеят да се класират за Мондиал 2022 в Катар, ще би трябвало да минават през процедурата за допускане, включваща доказване, че не са взели участие в допинговата стратегия на страната, че данните им не са били манипулирани, че са преминали нужните без значение извършени проби. И всичко това още за началото на международните квалификации, които ще стартират през март 2021 година А при класиране на финалите в Катар отборът на Русия ще бъде с неутрални екипи, без герба на страната и без да чува химна преди всеки мач.

" Руският футболен съюз още не е получил публична позиция от ФИФА. Надяваме се, че ФИФА няма да наложи каквито и да е ограничавания за нашите национални тимове, както и за организацията на фуболни мероприятия в Русия ", съобщи пресаташето на футболния съюз Кирил Мелников.

Тепърва ще отпаднат и към този момент получени от Русия семейства на огромни шампионати. До края на 2023 година в страната трябваше да се проведат: световно по втурване с шейнички 2020; световна шахматна олимпиада 2020, световно по хокей с топка 2020, международно по хокей на лед за дами 2021, международно по плажен футбол за мъже 2021, международно по волейбол за мъже 2022, международно по битка 2022, лятна универсиада 2023, световни по хокей на лед - за мъже 2023 и за младежи 2023. 

Освен това Русия бе подала поръчка за домакинство на международното по баскетбол за дами 2022 по фрийстайл и сноуборд 2025, които явно няма да получи при гласуванията.

Все отново би трябвало в страната да се проведат Евро 2020 по скално катерене, Евро 2020 по щанги, край на Шампионската лига по футбол 2021, Евро 2021 по плуване в дребен басейн и Евро 2024 по водни спортове.

Вече започнаха да се появяват и първите трудности пред решението на WADA. За РИА Новости източник от интернационалната федерация по хокей на лед (IIHF) твърди, че е механически невероятно международният шампионат за дами през 2021 година да бъде преместен от Русия, и добавя:  " Решението за това дали ще бъдат употребявани флагът и химнът на страната ще бъде разисквано в допълнение ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР