Последствията от лошото хранене или недохранването са по-изразени при хората,

...
Последствията от лошото хранене или недохранването са по-изразени при хората,
Коментари Харесай

Здравословни начини за хранене в офиса

Последствията от неприятното хранене или недохранването са по-изразени при хората, които водят затънал метод на живот. Служителите в офиса седят по през целия ден пред компютъра и са първите, които са изложени на риск. Поради ниската физическа интензивност и неправилното хранене те са по-склонни да страдат от наднормено тегло, храносмилателни проблеми, сърдечно-съдови и други болести.

Създаването на уравновесено меню за офис ястия не е толкоз мъчно, колкото наподобява. Разбира се, това ще изисква известно изпитание и внимание, само че с нашите препоръки и рекомендации всичко несъмнено ще се получи.

Как да се храните, в случай че работите в офис

Звучи необичайно, само че би трябвало да започнете работния си ден вкъщи с пълноценна закуска. Много хора пропущат утринното хранене, тъй като им е жалост за времето, желаят да спят по-дълго или просто ги мързи да готвят. Много по-лесно да си купите кафе и мъфин по пътя.

За страдание такава храна не обезпечава нужното количество витамини и минерали, а след това може да се отрази и на стомаха. Освен това сладкишите са елементарни въглехидрати и по време на заседнала работа количеството им би трябвало да бъде лимитирано. Именно въглехидратите, когато са в остатък в тялото, се трансформират в мазнини.

В утринното меню на офис чиновник би трябвало да се натъртва на протеини, тъй че ястията с яйца са приоритет. Например омлет със спанак или бъркани яйца с домати и сирене.

 Вредно хранене в офиса

Не бива да изключвате изцяло въглехидратите от диетата, тъй като те са главният източник на сила за тялото. Все отново е по-добре да ядете храни, които съдържат комплицирани въглехидрати – зърнени храни, пълнозърнест самун. Друг вид за здравословна закуска е сандвич с пълнозърнест самун с авокадо и поширано яйце.

Също по този начин е значимо да ядете пресни плодове и зеленчуци заран. Те имат доста фибри, които оказват помощ за възстановяване на работата на червата.

Закусването вкъщи е добър табиет. Опитайте се да го решите, правете всичко последователно. Веднага откакто се разсъните, пийте вода, с цел да разсъните нежно тялото. След 30 минути можете да седнете на масата. Разбира се, целесъобразно е да вършиме извършения през този половин час - упражненията ще ви оказват помощ да разсъните апетита. Не се опитвайте да изядете цяла купа овесена каша едновременно, яжте по малко. С течение на времето стомахът ще свикне да приема храна в несъмнено време и ще се насладите на закуската.

Пътят до офиса с персонален автомобил или градски превоз лишава доста старания, тъй че когато пристигнете на работа, даже след изобилна закуска от време на време изпитвате апетит. Не си отхвърляйте от лека закуска преди обяд. Правилното хранене включва най-малко пет хранения, от които три закуски, обяд и вечеря и две дребни закуски. Разбира се, с този режим би трябвало да намалите броя на порциите и по-късно можете да ядете на всеки 3-4 часа.

За здравословна закуска вземете извара или пълнозърнест изгорял самун с разнообразни пасти. Хумус, зеленчуков пастет или извара са подобаващи. Направете разфасовки от пресни зеленчуци и плодове или направете домакински чипс.

Следобед, 2-3 часа след вечеря, можете да изпиете чаша ферментирала млечна напитка или да хапнете шепа ядки със сушени плодове.

Не яжте пайове, шоколади, сандвичи с салами и други заведения за бързо хранене като лека закуска. Това са елементарни въглехидрати, които дават краткотрайно насищане, само че по-късно още веднъж разсънват апетита.

Как да обядваме

 Здравословни храни за офиса

Ако разделите дневната дажба като %, тогава делът на всяко хранене ще наподобява по този начин:

- закуска – 20%

- първа закуска - 10%

- обяд - 40%

- втора закуска - 10%

- вечеря - 20%.

Тоест обядът е най-плътното хранене за деня. В никакъв случай не би трябвало да се подценяват. Въпреки това, заради натовареността, доста чиновници в офиса постоянно пропущат обяда и се задоволяват с бързо хранене, като го ядат напряко на компютъра.

Този метод е неверен заради няколко аргументи:

Пълноценното хранене ще помогне на тялото да възвърне силите и изразходваната сила, а работата ще бъде допустимо най-ефективна.

Мозъкът се нуждае от отмора. Ако не вършиме почивки, умствената интензивност ще намалее.

Продължителното седене на едно място е нездравословно за тялото. Препоръчително е да ставате на всеки час и да вършиме оживление, а на обяд - да се разхождате за 10-15 минути в близката градинка да вземем за пример.

Изпълнението на тези елементарни рекомендации ще усъвършенства продуктивността и цялостното богатство.

Ако в офиса има кухня, донесете пресни зеленчуци за бърза салата или я пригответе авансово вкъщи.

Ако нямате задоволително време през делничните вечери, пробвайте да готвите в неделя за няколко дни едновременно. Нека не е едно ядене, а съставки, които по-късно могат да се редуват и смесват една с друга. Например - варено говеждо месо, печено пиле, задушени зеленчуци и два типа гарнитура от зърнени храни.

Правилният обяд е композиция от две ястия: чорба със салата от пресни зеленчуци или главно ядене със салата.

Тези, които избират да се хранят в столове или кафенета, би трябвало да изберат нискомаслена храна, приготвена с малко олио. Също по този начин е по-добре да забравите за сосовете - това са спомагателни въглехидрати, които по-късно остават на кръста.

Ето лист с храни, които би трябвало да участват в диетата на офис служащ:

Зеленчуци, плодове, трици, пълнозърнести храни, ленени семена. При затънал метод на живот храносмилането се утежнява и вследствие на това се появява запек. Тези артикули съдържат доста фибри, които спомагат за нормализиране на работата на стомашно-чревния тракт.

Пуешко, пилешко, извара, натурално кисело мляко. Тялото изразходва повече сила за асимилиране на протеини, метаболизмът се форсира, а това е значимо при заседнала работа.

Мазни риби, ядки, семена, яйца - тези артикули имат позитивен резултат върху мозъчната активност.

Бобови, зърнени храни, паста от твърда пшеница. Сложните въглехидрати обезпечават дълготрайна сила и ви карат да се чувствате сити по-дълго.

Сред най-важните съществени правила на храненето в офиса е да не забравяте да пиете вода през целия ден. Купете бутилка за многократна приложимост, напълнете я с вода от филтъра и я поставете на работния плот. Когато желаете да хапнете нещо сопнато или изтощено, по-добре е да пиете вода.

Опитайте се да ядете едновременно: тялото ще свикне с открития режим и ще бъде по-лесно да контролирате възприятието на апетит.

Движете се колкото е допустимо повече. Ако би трябвало да вземете рейса до офиса, вървете пешком две-три спирки. Използвайте стълбите вместо асансьора. На всеки час и половина ставайте от стола, с цел да се протегнете малко. Това ще помогне и на мисловния развой.

Обобщавайки, изброяваме в резюме главните правила на вярното хранене в офиса:

 Хранене в офиса

- Не пропускайте закуската;

- Хапвайте здравословни закуски преди и след вечеря;

- Елиминирайте простите въглехидрати от диетата си;

- Добавете повече протеини към менюто;

- Приемайте храна по едно и също време;

- Не яжте на бюрото си, небрежно или в движение;

- Да се пие доста вода.

В началото ще бъде мъчно, само че с нужното усърдие всичко ще се окаже и здравословното хранене ще стане ваш табиет!

За здравословен снак в офиса може да приготвяте тези потребни оферти за:

- кето палачинки;

- диетични рецепти;

- здравословни сладкиши;

- крекери.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР