Последователните социално-икономически политики, ориентирани към младите и уязвимите, са необходимост

...
Последователните социално-икономически политики, ориентирани към младите и уязвимите, са необходимост
Коментари Харесай

Румен Радев обсъди със зам.-генералния секретар на ООН демографската криза у нас

Последователните социално-икономически политики, насочени към младите и уязвимите, са нужда за превъзмогване на демографската рецесия в България. За да реализираме демографска резистентност, би трябвало да създадем удобна среда, която разкрива вероятности за развиване на младежите и всички уязвими обществени групи. Това съобщи президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на, който през днешния ден на "Дондуков " 2 се срещна с доктор Наталия Канем, заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации и изпълнителен шеф на Фонда на Организация на обединените нации за популацията.

Срещата се състоя преди семейството на България на интернационална конференция, отдадена на демографската резистентност, с присъединяване на представители на страни от Европа и Централна Азия, която ще се организира под патронажа на президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на. Българският президент отличи значимия принос на Фонда на Организация на обединените нации за популацията за постигането на Целите за стабилно развиване на Организация на обединените нации с небосвод до 2030г.

България е измежду страните със съществени демографски проблеми, които произтичат от емиграцията на доста младежи и следващо отчитане на високи равнища на застаряване на популацията в страната, съобщи президентът Радев.

По думите на президента модернизацията на българската стопанска система, повишението на качеството в образованието, гарантирането на сигурността на жителите и възвръщането на възприятието за правдивост в обществото са измежду най-важните стъпки за превъзмогване на провокациите в демографско отношение.



Д-р Наталия Канем открои разнообразни провокации пред България, както и напъните на институциите да слагат във фокуса на публичното внимание проблемите пред устойчивото демографско развиване. Тя оцени високо и самодейностите на президентската институция, ориентирани към оказването на поддръжка за младежи в неравностойно състояние и обезпечаване на достъп до навреме лекуване и профилирана помощ за нуждаещи се деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР