Последователи на Ботевата чета от цялата страна тръгват по стъпките

...
Последователи на Ботевата чета от цялата страна тръгват по стъпките
Коментари Харесай

1166 души участват в похода по стъпките на Ботевата чета

Последователи на Ботевата чета от цялата страна потеглят по стъпките на 120-километровия Ботев път на Свободата от Козлодуй до връх "Околчица ", заяви регионалният шеф на община Враца Малина Николова.

В 72-рия Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета - Козлодуй-Околчица, 2018 " се включват 1166 участници. Те са възпитаници и учители от общините Враца, Козлодуй, Борован, Бяла Слатина, Роман, Гоце Делчев, Петрич, Сандански, Айтос, Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Пловдив, София, Стара Загора и Ямбол, студенти и жители от цяла България.

Преди началото на похода регионалният шеф на Враца Малина Николова се обърна към следователите на Ботев с думите: "Изпращам Ви с топлите усеща на цяла България, с вярата, че компликациите няма да надделеят над синовната Ви любов към Ботевото дело и Родината, с пожеланията за здраве и сили, с мисълта, че Вашият витален път ще се слее вечно с този на революционния талант, народен воин и вечен наследник на отечеството - Христо Ботев! На добър час! ".

Ръководител на похода за поредна година е Евгени Филипов. Патриотичната самодейност ще има богата художествена стратегия през местата, където минава похода. Следовниците на революционера ще участват на концерт на трио "Сопрано ", патриотични беседи от Тихомир Машов и спортно-туристически игри, проведени от Сдружение "Приказката ".

Най-мащабната патриотична, туристическа самодейност се провежда от Областна администрация - Враца, Български туристически съюз, Министерство на образованието и науката благодарение на кметовете на общини Козлодуй, Мизия, Борован, Враца, регионалните шефове и началниците на Регионални ръководства на образованието в страната. Финансирането е от държавния бюджет.

Почетен патрон на проявата през 2018 година е ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР