Последовател на турската нелегална организация "Сивите вълци" е кандидат за

...
Последовател на турската нелегална организация "Сивите вълци" е кандидат за
Коментари Харесай

Последовател на Али Агджа напира за белгийски парламент

Последовател на турската незаконна организация "Сивите вълци " е претендент за народен представител в Народното събрание на самостоятелния белгийски район Фландрия, оповестиха локални медии.

Основната политическа групировка в северната част на страната Християндемократи и фламандци (CD&V) през днешния ден разгласи за изключването на Ясин Гюл от редиците си. Причината е за решението на управлението на партията е фактът, че той е скрил принадлежността си към организацията, чийто член Мехмед Али Гаджа е направил покушението против починалия папа Йоан Павел II на 13 май 1981 година в Рим, е минал в Християндемократи и фламандци от Зелените преди две години. Изданието "Стандаард " обаче при дни разкри, че етническият турчин е бил почитател на крайнодесните в Турция и не загатнал за това при влизането си новата си партия.

"Сивите вълци " не са неразрешени в Белгия, само че активността им се следи от федералната Държавна сигурност.

Уточнява се, че CD&V по-рано е била принудена да се раздели с различен собствен помощник, привързан с турската организация. От партията разясняват, че не могат да продължат съдействието с някой, който не споделя техните полезности. Пояснява се, че Гюл през днешния ден към този момент не може да бъде премахнат от изборната листа поради незадоволителното време до 26 май, уточни Българска телеграфна агенция.

Тогава поданиците на западноевропейското кралство ще гласоподават за европейски, федерални и локални законодатели, както и за кметове и общински съветници.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР