Последното за годината заседание на варненския общински съвет започна като

...
Последното за годината заседание на варненския общински съвет започна като
Коментари Харесай

Митове и легенди в Общинския съвет

Последното за годината съвещание на варненския общински съвет стартира като епизод от занимателно предаване, в което избрани изказвания от трибуната се показват като неопровержима истина, преди да намерят удостоверение или да бъдат опровергани от действителността. По схемата вярно-невярно. Например: републиканският бюджет е 37 млрд лева Невярно – 43,8 милиарда лева е плюс още толкоз евро средства. Нататък – общината е отговорна за забавянето на плана за Аспарухов парк. Невярно – нападнат е в съда от съдружие „ Варна диша ”, а общината е страна по делото. Следваща имитация – какво прави кметът, с цел да не банкрутира „ Градски превоз ”. Ами каквото решат общинските съветници, защото съветът е принципал на общинските сдружения.

Та по този начин на правилото проба-грешка протичат разговорите с новите съветници най-вече от Политическа партия ”Възраждане ”, от Демократична България и някои от Българска социалистическа партия. Некомпетентността проличава с невъоръжено око, само че комичният детайл произтича от претенцията за безпогрешност, за неотстъпчивост, за великолепие. И от тона на ораторите, по-подходящ за апел към въоръжена битка. За опитните общински съветници първоначално новаците изглеждаха прочувствено. Но с струпване на яростта и обидните квалификации, стана ясно, че пропагандата отстъпва пред грижата за добруването на варненци. Че некомпетентността в действителност е отчайваща неначетеност и че деструктивната линия на държание е желаната тактика пред смисления политически спор.

Последвалото гласоподаване по значими за града и жителите му въпроси потвърди това. Без каквито и да било разумно допирни точки в идеологически проект извънредно левите от „ Възраждане ”, извънредно десните от Демократична България и обичайна съпротива от Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу актуализацията на бюджета, срещу план-сметката за активност „ Чистота ” през 2020г., срещу или в краен случай въздържал се при европейски планове. А думите и клетвите от изборната акция отпреди месец в пленарната зала на общинския съвет постепенно и несъмнено се трансформират просто в митове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР