Последното свободно място на стартовата решетка във Формула 1 за

...
Последното свободно място на стартовата решетка във Формула 1 за
Коментари Харесай

Кога Хаас ще обяви пилотския си състав за 2023 година?

Последното свободно място на стартовата решетка във Формула 1 за 2023 година е владеене на тима на Хаас, а спекулациите за това кой ще го заеме на стопират.

От една страна е Мик Шумахер, който ще желае да резервира мястото и да кара най-малко още един сезон в Хаас, а от друга са Нико Хюлкенберг и Антонио Джовинаци. И двамата имат желанието да се завърнат в кервана като титулярни водачи.
 Джовинаци се надява злополуката му да не навреди на възможностите му за завръщане Джовинаци се надява злополуката му да не навреди на възможностите му за завръщане
Въпросът, който всички в падока си задават е, когато тъкмо Хаас ще разгласи кой ще партнира на Кевин Магнусен следващата година? Ръководителят на американския отбор Гюнтер Щайнер разкри, че очакванията му са това да се случи преди финалния кръг за сегашния сезон, който ще се организира в Абу Даби сред 18 и 20 ноември.

„ Нашата цел е до Абу Даби да знаем кой ще кара колата следващата година. След това имаме и теста в Абу Даби, на който водачът, който и да е той, ще може да кара “, сподели Щайнер.
 Ралф Шумахер остро нападна шефа на Хаас Ралф Шумахер остро нападна шефа на Хаас
Шумахер от своя страна съобщи, че непрекъснатите спекуалции за неговото бъдеще не се отразяват на неговото показване на пистата. Германецът не е печелил точки от Гран При на Австрия през юни, когато финишира шести в надпреварата.

„ Не е мъчно да се съсредоточвам. Аз съм тук, с цел да си правя работата и съм тук, с цел да се показва добре. Това е моята съществена цел, единствено това управлявам аз, тъй че ще направя каквото мога, по тази причина съм тук “, сподели Шумахер.
 Джийн Хаас сподели какво би трябвало да направи Шумахер, с цел да остане в неговия тим Джийн Хаас сподели какво би трябвало да направи Шумахер, с цел да остане в неговия тим
Миналата неделя неговото съревнование в Съединени американски щати стартира обещаващо, само че той отново не съумя да стигне до точките, откакто мина върху парчета от злополуката на Ланс Строл и Фернандо Алонско, които повредиха неговата кола. Заради тези вреди германецът загуби част от притискането на своята кола и нямаше по какъв начин да се движи с конкурентно движение във втората половина на дистанцията на „ Пистата на Америките “.

„ Той не можеше да се състезава, тъй като колата му беше развалена. Той загуби близо 30 точки на прилепяне, тъй като мина върху парчета. Няма по какъв начин да каже дали се е показал добре, или не, няма по какъв начин да знаем какво щеше да се случи без тези провали. Но каквото такова “, сподели Щайнер във връзка представянето на Шумахер в Остин предходната неделя.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР