Последното решение на Софийския градски съд (СГС) - че дворецът

...
Последното решение на Софийския градски съд (СГС) - че дворецът
Коментари Харесай

ВМРО: Царят да се откаже от други претенции към България

Последното решение на Софийския градски съд (СГС) - че дворецът " Врана " е на страната, а не на династията - удостоверява отдавнашната позиция на Вътрешна македонска революционна организация против опитите за съглашение със Сакскобургготски.

В четвъртък, 23 август, Софийския градски съд отсъди, че дворецът " Врана " е благосъстоятелност на страната, а не на Сакскобургготски и роднините му.

Решението предстои на обжалване пред апелативна инстанция, само че още един път удостоверява общата воля на българските съдилища от 2012 година

Тогава стана ясно, че висша инстанция отхвърля реставрация на чифлика " Кричим ".

Преди година се появиха хрумвания за съглашение сред страната и Сакскобургготски.

Още тогава Вътрешна македонска революционна организация се опълчи на тези хрумвания. Премиерът Борисов се вслуша в тази позиция на патриотите и се отхвърли от сходни действия.

" Огромната част от въпросните парцели са част точно от институцията, а не са персонални парцели на царете ", безапелационни са патриотите.

Според тях въпросът с парцелите не може да се натоварва с някакви исторически сантименти.

От Вътрешна македонска революционна организация приканват царят да се откаже от по-нататъшни искания по отношение на България.

" Какъвто и да е изходът от сходни искания, те единствено ще затвърдят ниското доверие на българите към Сакскобургготски и неговото неотдавнашно присъединяване в българската политика ", настояват патриотите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР