"Последното решение на ЕП ни отдалечава от Европейския съюз. Старите

...
"Последното решение на ЕП ни отдалечава от Европейския съюз. Старите
Коментари Харесай

Превозвачите: Отказът на ЕП ни отдалечава от ЕС

"Последното решение на Екологичен потенциал ни отдалечава от Европейския съюз. Старите страни членки нямат никакво желание да се съобразят с настояванията на по-новите такива, които географски попадат в периферията на континента и показват подготвеност за нови протестни дейности. За интернационалния превоз географията е значима. Ние сме по-далеч не на стотици, а на хиляди километри. Юридически сме в Европейски Съюз, само че с цел да стигнем физически до сърцевината на Съюза, нашите камиони би трябвало да пресичат външни граници ".

Това съобщи шефът на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев на конференция.

Браншовата организация разяснява отхвърли на Европейския парламент да даде мандат на транспортната комисия за започване на полемика сред Европейската комисия, Европейския съвет и Европейския парламент по пакет „ Мобилност “.

От сектора изричат подозрение, че всичко това е опит по административен път да бъде лишен един от дребното работещи бизнеси в Източна Европа, а българските превозвачи да бъдат принудени да работят за задгранични компании. От Съюза на интернационалните превозвачи показаха и поддръжка за основаването автомобилна камара, с която част от транспортните компании са несъгласни.

Решението на Еропарламента е продължение на едно политическо държание по оста Запад – Изток, директно ориентирано против страните от географската външна страна, сподели изпълнителният шеф.

Превозвачите ще желаят референдум за излизане от Европейски Съюз, в случай че проектът "Мобилност " бъде признат

Транспортният отрасъл се опасява: 120 000 българи без работа, в случай че одобряват "Закона Макрон "

Каракачанов желае България "да удари по масата " на Европейски Съюз

Транспортната комисия към Европарламента гласоподава на 4 юли компромисните текстове откакто българските превозвачи стачкуваха против европейския пакет „ Мобилност”, а българската страна застана зад настояванията на сектора.

Резултатите от гласуването предвиждаха разпоредбите на Европейски Съюз за командированите служащи, учредени на правилото „ еднообразно възнаграждение за идентична работа “ да се ползват за каботажните транспорти, само че транспортната комисия гласоподава срещу включването на интернационалния превоз в тези правила. Фирмите ще би трябвало да провеждат работата си по този начин, че водачите да могат да се завръщат до дома си или до друго място по техен избор за седмична отмора, която ще бъде един път на всеки три седмици.

Седмичната отмора обаче би трябвало да бъде прекарана на настаняване, предоставено от компанията или в кабината на транспортното средство единствено в случай че то е паркирано на обозначена парко-зона с задоволително улеснения и защита. Членовете на Екологичен потенциал показаха обстоен лист с улеснения, сред които са условия за готвене, санитарни условия, WIFI и сигурност, които тези зони би трябвало да имат.

„ Този отвод е доказателство, че в действителност беше осъществен пробив на равнище транспортна комисия, който явно не се хареса на евродепутатите и най-много френските “, означи Арабаджиев.

„ Като експерти виждаме по какъв начин с политически лостове и механизми се постановат ползите на избрани страни да решат техни, вътрешно браншови проблеми, за сметка на другите страни и по метод, който погазва всички съществени права на Европейски Съюз – конкуренция, общ пазар, равнопоставеност, свободно придвижване на хора, артикули и капитали “, безапелационен бе той.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР