Последното проучване показа леко подобрение на бизнес активността в еврозоната

...
Последното проучване показа леко подобрение на бизнес активността в еврозоната
Коментари Харесай

Рецесията в Европейският съюз на фона на спадащата икономическа активност

Последното изследване сподели леко усъвършенстване на бизнес интензивността в еврозоната спрямо предходния месец.

Въпреки това то към момента алармира, че стопанската система на блока евентуално ще се свие още веднъж през това тримесечие заради продължаващите провокации в бранша на услугите, който се бори да подтиква търсенето.

Официалните данни демонстрираха стесняване на стопанската система с 0.1% през последното тримесечие, а съставният показател на мениджърите по поръчките (PMI) за ноември допуска опазване на тази наклонност, което дава отговор на техническите критерии за криза в 20-те страни от валутния съюз.

Изготвяният от S&P Global формиран PMI показател, считан за благонадежден индикатор за общото икономическо положение, се увеличи до 47.6 пункта по отношение на октомврийското дъно от 46.5 пункта, което е малко над предварителната оценка от 47.1 пункта. Въпреки че отбелязва усъвършенстване по отношение на юли, той остава под прага от 50 пункта, който разделя растежа от свиването.

По-конкретно, PMI показателят за бранша на услугите се увеличи до 48.7 пункта по отношение на 47.8 пункта през октомври. Въпреки това основният икономист на Хамбургската комерсиална банка Cyrus de la Rubia изрази нерешителност, като означи продължаващата през ноември низходяща наклонност в бранша на услугите.

Той акцентира, че незначителното покачване на показателя на интензивността не дава огромни очаквания за неотложно възобновяване. Прогнозата за спад на Брутният вътрешен продукт през четвъртото тримесечие се поддържа и от петото следващо месечно понижение на индикатора за нов бизнес, който, въпреки и леко усъвършенстван до 46.7 пункта от 45.6 пункта, остана под 50-процентовата граница, показваща стесняване на търсенето.

Въпреки това се следи релативно по-положителна вероятност за бъдещето. Съставният показател на бъдещата продукция се увеличи до 56.0 по отношение на 55.6, което демонстрира усъвършенствани настройки за идната година.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР