Последното нещо, което трябва да прави България са избори. Това

...
Последното нещо, което трябва да прави България са избори. Това
Коментари Харесай

Йотова от Пловдив: Надявам се утре кабинетът да получи своето доверие

Последното нещо, което би трябвало да прави България са избори. Това изрично съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по време на откриването на обществен конгрес в пловдивския Панаир.

„ Има извънредно значими неща, които би трябвало да се свършат. Не единствено бюджетът, законите, оперативните стратегии са до на никое място. В изискване на рецесия и война, ние още веднъж сме на последно място по значими индикатори в Европейски Съюз, ножицата на бедността се отваря. Надявам се на следващия ден министрите и министър председателят да получат своето доверие и да го защитят “, разяснява Йотова.

Тя е оптимист, че актуализацията на бюджета също ще мине.

„ Ще бъде огромна неточност, в случай че бюджетът се употребява в предизборни цели, защото към този момент има такива настроения, Ще бъде най-трудно и същинска злополука за най-уязвимите групи. Очаквам на следващия ден да се организира една доста съдържателна полемика за това какво ще чака България през идващите месеци, за нашата икономическа и обществена непоклатимост. Много се надявам да не станем очевидци още веднъж на квалификации на обидни думи и фрази. Надявам се българският парламент на следващия ден да бъде висота “, съобщи още тя.

Йотова разяснява и тематиката със С. Македония.

„ Чакам да се събере комисията по външна политика, с цел да създаде своята позиция във връзка със съвета, който стартира след броени дни в Брюксел, във връзка с това с каква позиция ще отиде българският министър председател там. Аз персонално познавам единствено двата документа, така наречен Съвместен двустранен протокол към момента не го познавам, тъй че не мога да го разясня “
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР