Последното денонощие odoe среднодневни превишения до три пъти над нормата от

...
Последното денонощие odoe среднодневни превишения до три пъти над нормата от
Коментари Харесай

Три пъти по-отровен е въздухът в София

Последното денонощие odoe среднодневни превишения до три пъти над нормата от 50 микрограма на куб. м на четири от петте градски станции в столицата, съобщи бТВ. Прогнозата е концентрацията на фини прахови частици в границите на днешния ден да понижава.

Във връзка с записаните превишения и през днешния ден не престават изключителни инспекции за нерегламентирано горене на боклуци от екипи на Столичен инспекторат, както и инспекции на строителни и търговски обекти, и горене на боклуци навън.

Последните дни са осъществени над 60 инспекции в София. От Столична община приканват жителите, които се отопляват на дърва и въглища и имат опция, да употребяват различен метод на отопление.

През зимата към 40% от замърсяването на въздуха идва от битовото отопление на дърва и въглища. В дни с мъгла то се задържа в приземния пласт и заради котловинния темперамент на релефа на София мъчно се разсейва.

Поради тази причина Столична община отбрани планове за безплатната замяна на печките на дърва и въглища на 20 000 семейства в София. В момента се инсталират и коминни филтри на семейства, които употребяват твърдо гориво за отопление в регионите “Красна поляна ” и “Слатина ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР