Последно време интересът към клонираните животни намаля, но сега изданието

...
Последно време интересът към клонираните животни намаля, но сега изданието
Коментари Харесай

Китайският стартъп Sinogene предлага клонирането на куче срещу 50 000 долара

Последно време ползата към клонираните животни понижа, само че в този момент изданието Nikkei Asian Review оповестява, че китайската компания Sinogene прави доста сполучлив бизнес точно с клонирането на животни. Идеята за клониране на животни с търговски цели хрумва на създателя на компанията Ми Цзидън още през 2013 година и през 2015 година той стартира дейни проучвания в тази област. През 2017 година притегля вложители, образува екип от учени и през 2017 година в лабораторните условия на китайския селскостопански университет получава първото клонирано куче.

Сега, скрита от любопитни погледи в едно царевично поле, лабораторията на Sinogene е подготвена да записва към този момент над 500 клонирани домашни любимци, две трети от които са кучета. И още, от 2019 година компанията клонира и котки, като тази услуга е още по-евтина за клиентите: 40 000 $ за двойка клонирани котки против 50 000 $ за същия брой кучета. От животното-донор (трябва да е живо) се взема късче кожа с повърхност не повече от три квадратни милиметра, което по-късно се слага в течен азот и се съхранява в банката за генетичен материал на Sinogene. В момента компанията има към 4 000 такива проби в своето вместилище.

След това експертите на Sinogene извличат ядрото на кожните кафези от тези проби, вграждат го в яйцеклетка на различен субект, от която ядрото е било авансово отстранено, и квалифицираната яйцеклетка се вгради в утробата на „ сурогатната майка “. По-нататъшното развиване на плода протича по натурален път, като новородените животни прекарват първите три месеца от живота си в лабораторни условия под надзора на ветеринарни лекари, а по-късно се предават на клиентите. Размножаването се прави с двойки животни, които са 99,9% идентични с донора. Според представителите на Sinogene, в случай че тези клонинги се отглеждат по-нататък от същите притежатели в среда, сходна на тази на донора, то тяхното държание прилича това на донорите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР