Последно септемврийско слънце. По улиците на Барселона не спират да

...
Последно септемврийско слънце. По улиците на Барселона не спират да
Коментари Харесай

До Камп Ноу и обратно: Барселона мисли за феновете си

Последно септемврийско слънце. По улиците на Барселона не стопират да щъкат групи туристи, наслаждавайки се на локалните забележителности. Всеки бърза за някъде - катедралата Саграда Фамилия, улица Ла Рамбла или площад " Каталуня ". Малка част от наложителните места за гостите на града. Далеч по-атрактивна локация за всеки футболен почитател съставлява най-големият стадион в Европа - " Камп Ноу ". Една от Бастилиите на най-великата игра.

ДОМЪТ НА " БЛАУГРАНАС "

Обиколката му придвижва всеки екскурзиант надълбоко в " кухнята " на клуба. На посетителите е позволено да се допрян... до безусловно всичко. От треньорските скамейки, терена и съблекалните, в които преди часове асовете на международния футбол са бистрили тактиката си за второто полувреме. През зоната за медии и конференции, къта за коментатори, ВИП ложата и клубния ресторант. До зашеметяващия музей, на който умерено можете да отделите повече от час. Посещението на " Камп Ноу " е паметно събитие в живота на всеки, който живее с футбола. Дори да не е почитател на тима.
 Снимка 446192
Източник:

" ПОВЕЧЕ ОТ КЛУБ "

Мотото на каталунския гранд. Създателите на обиколката не са пестили никакви средства за пресъздаването на славните моменти на Барселона. На стотици големи екрани се редуват фотоси и видеа от великите победи. Стените извършват ролята на енциклопедии. Самата експозиция е доста богата. На централно място са изложени петте " купи с уши " от Шампионска лига и самостоятелните награди на огромния водач през последната декада - Лионел Меси. В разнообразни отделения са поместени титли, топки и фланелки от самото основаване на клуба до през днешния ден. Измислени са редица атракции и за най-малките.
 Снимка 446195
Източник:

БЪЛГАРСКАТА СЛЕДА

Особена горделивост можем да изпитаме директно до къта на сънародника ни Христо Стоичков. Кавалерът на " Златната топка " е доста почитан в града и през днешния ден. Част от експонатите в музея на Барселона са достоверна фланелка на Камата и копие на най-голямото самостоятелно отличие във футбола - единственото печелено от българин. " Осмица ", която в никакъв случай няма да бъде забравена.
 Снимка 446189
Източник:

ГЕНИЯТ

Особен акцент е подложен върху личността на великия Йохан Кройф. Трудно е да не настръхнем при типа на бутонките на " летящия холандец " (прякор, даден му след превъзходния гол във вратата на Атлетико Мадрид), паметния му шлифер и паметните фотографии. Представени са три интервала от живота на починалия талант: като футболист, като треньор и " Кройф безконечният ". Последният потвърждава тънката връзка сред именитият голмайстор и Барселона до сетния му мирис.
 Снимка 446194
Източник:
 Снимка 446191
Източник:
 Снимка 446193
Източник:

ФЕН МАГАЗИНА

Из целия град са разпръснати сергии и публични павилиони с продукти на " блаугранас ". По-лесно е да си купиш тениска на Лионел Меси, в сравнение с самун. Клубната емблема е гравирана върху редица чудати предмети. Изоборът е голям. Самият почитател магазин на " Камп Ноу " е на няколко етажа и е посещаван от хиляди туристи всекидневно.
 Снимка 446190
Източник:

Барселона е клуб, който мисли за почитателите си. С чудесна маркетингова тактика, визия, усет и упоритости - каталунците справедливо доближават до сърцата на хора от целия свят. Дори обстановката на терена да не е розова. Отношението към всеки клиент на най-големия стадион в Европа е особено.
 Барселона победи Интер с 2:1
Магичен Меси и два гола на Суарес донесоха поврат на Барселона против Интер на " Камп Ноу "

Лео още веднъж беше диригента, от който се нуждаеше офанзивата на каталунците
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР