Последно септемврийско слънце. По улиците на Барселона не спират да

Последно септемврийско слънце. По улиците на Барселона не спират да ...

До Камп Ноу и обратно: Барселона мисли за феновете си.


Последно септемврийско слънце. По улиците на Барселона не спират да щъкат групи туристи, наслаждавайки се на местните забележителности. Всеки бърза за някъде - катедралата Саграда Фамилия, улица Ла Рамбла или площад "Каталуня". Малка част от задължителните места за гостите на града. Далеч по-атрактивна локация за всеки футболен фен представлява най-големият стадион в Европа - "Камп Ноу". Една от Бастилиите на най-великата игра.

ДОМЪТ НА "БЛАУГРАНАС"

Обиколката му пренася всеки турист дълбоко в "кухнята" на клуба. На посетителите е разрешено да се докоснат... до абсолютно всичко. От треньорските скамейки, терена и съблекалните, в които преди часове асовете на световния футбол са бистрили стратегията си за второто полувреме. През зоната за медии и пресконференции, къта за коментатори, ВИП ложата и клубния ресторант. До зашеметяващия музей, на който спокойно можете да отделите повече от час. Посещението на "Камп Ноу" е паметно събитие в живота на всеки, който живее с футбола. Дори да не е фен на отбора.
Снимка 446192
Източник:

"ПОВЕЧЕ ОТ КЛУБ"

Мотото на каталунския гранд. Създателите на обиколката не са пестили никакви средства за пресъздаването на славните моменти на Барселона. На стотици огромни екрани се редуват снимки и видеа от великите победи. Стените изпълняват ролята на енциклопедии. Самата експозиция е много богата. На централно място са изложени петте "купи с уши" от Шампионска лига и индивидуалните награди на големия лидер през последната декада - Лионел Меси. В различни отделения са поместени трофеи, топки и фланелки от самото създаване на клуба до днес. Измислени са редица атракции и за най-малките.
Снимка 446195
Източник:

БЪЛГАРСКАТА СЛЕДА

Особена гордост можем да изпитаме непосредствено до къта на сънародника ни Христо Стоичков. Кавалерът на "Златната топка" е много уважаван в града и днес. Част от експонатите в музея на Барселона са автентична фланелка на Камата и копие на най-голямото индивидуално отличие във футбола - единственото печелено от българин. "Осмица", която никога няма да бъде забравена.
Снимка 446189
Източник:

ГЕНИЯТ

Особен акцент е поставен върху личността на великия Йохан Кройф. Трудно е да не настръхнем при вида на бутонките на "летящия холандец" (прякор, даден му след великолепния гол във вратата на Атлетико Мадрид), култовия му шлифер и паметните фотографии. Представени са три периода от живота на покойния гений: като футболист, като треньор и "Кройф вечният". Последният доказва тънката връзка между легендарният голмайстор и Барселона до сетния му дъх.
Снимка 446194
Източник:
Снимка 446191
Източник:
Снимка 446193
Източник:

ФЕН МАГАЗИНА

Из целия град са разпръснати сергии и официални павилиони с артикули на "блаугранас". По-лесно е да си купиш тениска на Лионел Меси, отколкото хляб. Клубната емблема е гравирана върху редица чудати предмети. Изоборът е огромен. Самият фен магазин на "Камп Ноу" е на няколко етажа и е посещаван от хиляди туристи ежедневно.
Снимка 446190
Източник:

Барселона е клуб, който мисли за феновете си. С чудесна маркетингова стратегия, визия, нюх и амбиции - каталунците заслужено достигат до сърцата на хора от цял свят. Дори ситуацията на терена да не е розова. Отношението към всеки посетител на най-големия стадион в Европа е специално.
Барселона победи Интер с 2:1
Магичен Меси и два гола на Суарес донесоха обрат на Барселона срещу Интер на "Камп Ноу"

Лео отново беше диригента, от който се нуждаеше атаката на каталунците

Източник: topsport.bg