Последно поколение ядрено-магнитен резонанс ще заработи от понеделник във Военно-медицинската

...
Последно поколение ядрено-магнитен резонанс ще заработи от понеделник във Военно-медицинската
Коментари Харесай

Последно поколение томограф заработва от понеделник във ВМА

Последно потомство ядрено-магнитен резонанс ще проработи от понеделник във Военно-медицинската академия в София. Високият клас томограф обезпечава извънредно качествени изображения, посредством които се откриват тумори, невидими за ехографа. Модерният уред има и система за ранна диагностика на карцином на простатата.


Като 20-годишен преносим компютър - по този начин наподобява остарелият томограф на ВМА, в случай че се опитаме да го съпоставим с опциите на тази технология. Чрез нея се поставят основите на телемедицината у нас. Само интернет е необходим, с цел да проработи системата за транспорт на облици, без значение в коя точка на България.
ген. проф. Венцислав Мутафчийски - шеф на ВМА: Аз персонално съм видял още преди 10 години по какъв начин американците пренасяха облиците си от Ирак и от Афганистан и ги интерпретираха в Ландщул в Германия. Още тогава ми беше фантазия да го видя и в България. Е, към този момент е реалност.
3D фюжън методика разрешава откакто се запише облик, той да се насложи с ехографско изображение. Така може да се взима биопсия от невидими за ехографа тумори, както и те да бъдат унищожавани.

доктор Владимир Николов - шеф на поделение по компютърна и магнитно-резонансна томография, ВМА: Вече видяхме едни коров инсулт на пациент, изострен коров инсулт, който с предната технология беше незабележим за нас.
Над 60 пациента дневно могат да бъдат изследвани с тази неповторима технология.

Това е допустимо, тъй като времето за проучването е понижено на половина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР