Последно поколение оптичен кохерентен томограф CIRRUS ND-OCT на фирмата ZEISS

...
Последно поколение оптичен кохерентен томограф CIRRUS ND-OCT на фирмата ZEISS
Коментари Харесай

Последно поколение апаратура за очни заболявания във ВМА

Последно потомство оптичен кохерентен томограф CIRRUS ND-OCT на компанията ZEISS към този момент е разполагаем на експертите от Клиника по очни заболявания на Военномедицинска академия (ВМА).

Прецизност, точна диагностика и опция за следене на болестта са преимуществата на новия уред. Той намира приложение при пациенти с макулна недъгавост, глаукома, диабетна ретинопатия, оклузия на съдовете на ретината. Новата инсталация разрешава осъществяването на неинвазивна и безболезнена за пациентите диагностика при подозрение за макулна недъгавост. Досега това ставаше чрез флуоресцентна ангиография посредством слагане на контрастно вещество венозно. Алергичните към някои от багрилата пациенти обаче не можеха да бъдат изследвани незабавно, а единствено след подготовка. С тази методика се дава опция болесттите да се наблюдават в динамичност, оповестяват от пресцентъра на ВМА.

От ВМА разкриха какво са посочили тестванията на българите, пристигнали от Ухан

Апаратът има вграден сканиращ лазерен офталмоскоп, който дава акуратен облик на очното дъно и при възпалителни болести на ретината, както и за определяне на диабетен макулен оток. Специална приставка разрешава проучване при болести на очен сегмент и особено на роговицата при някои генетични болести, разясниха експертите от Клиниката по очни заболявания на ВМА.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР