Последно поколение многослайдов мултидетекторен спирален компютърен томограф /скенер/ вече е

...
Последно поколение многослайдов мултидетекторен спирален компютърен томограф /скенер/ вече е
Коментари Харесай

В клиника Медикус Алфа вече диагностицират с последно...

Последно потомство многослайдов мултидетекторен витлообразен компютърен томограф /скенер/ към този момент е непрекъснато разполагаем на нуждаещите се от Пловдив и страната за всички видове проучвания на глава, гръбначен дирек, гръден панер и гръдни органи, бели дробове, стомах и коремни органи, дребен таз, пикочо-полова система, опорно-двигателен уред, всички типове ангиографии /съдови изследвания/ и 3D реконструкции. С него се обслужват, както болнични, по този начин и амбулаторни пациенти с направление по Здравна каса или против възнаграждение, оповестиха от болница „ Медикус Алфа “, където към този момент работи най-модерният скенер в региона.

Апаратът, Siemens Somatom Go.Now, е модел 2019-та година и за разлика от другите скенери има и DEXA остеодензитометрия за проучване на костната компактност. Единствен е и за 3D диагностика на челюсти, дава цялостната информация на стоматолозите при слагане на импланти в обеззъбения сектор, показва преимуществата на томографа доктор Екатерина Елкова, експерт „ Образна диагностика “ в „ Медикус Алфа “.

Скенерът е открит, изцяло беззвучен и 10 пъти по-бърз от предходния. Например с него проучване на глава се прави за 26 секунди, а при предходния – за 5 минути, конкретизира доктор Елкова. Автоматично дозира лъчението според от килограмите и възрастта на пациента, с което се реализира минимално рентгеново облъчване на организма.
Освен това скенерът е с огромен отвор и натоварване на лежанката, което дава опция за диагностика на пациенти с тегло до 230 кг – нещо, което до неотдавна беше невероятно в Пловдив и района /досега можеха да бъдат изследвани хора с тегло до 120 кг/.

Този модел компютърен томограф дава високоинформативни облици в трите равнини – аксиална, коронарна и сагитална, както и спомагателни мултипланарни реконструкции /3D реконструкция/. Обхваща повече анатомични структури при съвършено качество на изображението.

Д-р Елкова показва още едно преимущество – апаратът открива и дискови хернии, които са се откъснали и са мигрирали зад телата на прешлените. Това преди не можеше да се види, болният има болежка, а не можем да открием повода, изяснява лекарката.

Многослайдовият мултидетекторен компютърен томограф е с минимално нездравословно влияние на рентгеновите лъчи върху човешкия организъм и има редица софтуерни преимущества, позволяващи бърза и прецизна диагностика на международно равнище, добавя доктор Динко Младенов, шеф на болничното заведение. Топ инвестицията ни за тази година е на стойност половин милион лв.. „ Медикус Алфа “ е болничното заведение, в което непрестанно се обновява здравното съоръжение с най-съвременни генерации. В момента тече и обновяване на болничните стаи, слага се нова фасада и топлоизолация. И защото здравното заведение е тъкмо до градската градина, пациентите безусловно се усещат като в санаториум измежду природата с птичето пеене и голямата зеленина, която виждат от прозорците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР