Последният в класирането Спартак Варна приема в неделя зациклилия сериозно

...
Последният в класирането Спартак Варна приема в неделя зациклилия сериозно
Коментари Харесай

Във Варна: Левски ще спира кошмара срещу последния

Последният в класирането Спартак Варна приема в неделя зациклилия съществено в последно време Левски.

Двубоят в морската столица стартира в 14:45 часа и е чакан с любознание, тъй като ще даде някакви отговори на натрупали се много въпроси към двата противника.

Сините изживяха незабравима пролет, имаха и горещо лято, само че през есента нещата не им се получават и се върнаха там, откъдето започнаха преди година със завръщането на Станимир Стоилов на „ Герена “. Тогава Мъри започва с 4 мача без победа, в този момент поредицата без триумф набъбна до 5 дуела! И възторжените възгласи „ купата е допустима “ сега са „ глас в пустиня “. Очевидно е, че те скоро няма да бъдат подхванати скоро.

За този Левски няма по-добър миг от този, в който да опита да позамие лицето си в „ Коритото “. При това на цялостен стадион пред агитки, съвсем не запомнили по кое време любимците им са печелили за последно. В предходните 5 срещи и двата състава нямат триумф. Затова и соколите, макар че усъвършенстваха доста представянето си, остават на последно място в класирането. От подножието на върха пък сините към този момент са шести, на цели 12 точки от водача ЦСКА, който е с мач повече.

Пред Левски няма място за повече извинения. „ Играхме добре, само че не можем да вкараме “, „ Надиграхме съперника, който работи доста жестоко “, „ Явно и ние ще би трябвало да заложим на грозното, само че дейно “, „ Ако ни бяха здрави нападателите, щяхме да бием “ към този момент не топлят никого. А за дуел против последния в класирането, напълно. Напоследък на „ Герена “ приказват по много тематики – финансови, съдийски, БФС. Не наподобяват съсредоточени и футболното като че ли остава в страни. Това проличава на терена. Представянето на тима избледнява с всеки минал дуел. Основни фигури, измежду които Филип Кръстев и Уелтън, смъкнаха много равнището. Други, на които се разпореждаха огромни очаквания, към този момент не ги оправдават. В тази категория е Роналдо. А последното попълнение Шеху си остава мистерия – бек, централен бранител, отбранителен халф… Досега нищо. И самостоятелно, и отборно, формата спадна, а критериите като че ли бяха занижени. Скорост, експанзия, въодушевление, реализация – нищо не е на същото равнище. И това би трябвало да бъде регистрирано и усъвършенствано.

В неделя е идеалният миг Левски да постави завършек на една кошмарна серия и да сложи началото на по-добра. Тимът бе в задънена улица и преди първия конфликт със Спартак. Загуби от ФК ЦСКА 1948 Сф (0:1), макар че игра повече от едно полувреме с човек повече. След това обаче пристигна срещата със соколите. Тя също бе стартирана неубедително, само че през втората част отборът се разсъни и вкара 4 гола на противника, с цел да завоюва с 5:0. Тази искра разпали добър огън. Защото след този дуел бяха незабравимите срещи с ПАОК (2:0, 1:1) в Лигата на конференциите. Сега Левски се нуждае от същото нещо – победа във Варна и повдигане на тонуса за решителните борби до края на есенния дял. Две от тях са за състезание против Славия и Лудогорец, а две за купата – против Вихрен, и по-късно възможна нова аудиенция в Разград на осминафинал. И тъкмо тези дуели ще покажат може ли да се надява Левски на нещо напролет. Защото като нищо може след тях сините да са изхвърчели от борбата за медалите и купата.

Ще бъде ли Спартак нужното хапче допинг за столичани? Или следващ тим ще се похвали, че е спрял сините. Сините 28 години не познават усета на провалянето от този противник. И не желаят да го пробват. Провал за тях ще значи завършек на сериозните упоритости в шампионата. На тъкмо противоположното пък се надяват соколите. И за тях времето да се заявят е назряло. Тоест, налице има всички предпоставки в неделя тимовете да си измият очите и поизлъскат имиджа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР