Последният уикенд на октомври наближава отново и отново става време

...
Последният уикенд на октомври наближава отново и отново става време
Коментари Харесай

Иновациите на Opel за вашето безопасно пътуване през тъмния сезон

Последният уикенд на октомври наближава още веднъж и още веднъж става време да върнем часовниците един час обратно, а с него да се завърнем към зимното часово време. За водачите на коли пък това значи доста повече придвижване в тъмнината и в условия с неприятна видимост през идващите месеци. За тези които са зад кормилото на Opel, то ще бъде по-безопасно, тъй като Opel продължава с процеса на демократизация на новаторските, интелигентни светлинни технологии: в доста модели производителят предлага авангардни, напълно LED светлинни системи, които автоматизирано настройват светлинния вързоп според от външните условия и заобикалящата среда. Водещи в тази тенденция са второто потомство основополагащи IntelliLux LED® матрични светлини, с които е оборудван новият Opel Insignia Country Tourer. По този метод многофункционалният комби модел с офроуд визия има способността да трансформира нощта в ден. Видимостта се усъвършенства доста, а сигурността на пасажерите, лидера и останалите участници в пътното придвижване неимоверно нараства.
“Искаме да сме сигурни, че нашите клиенти ще могат да разчитат на добра видимост и по време на тъмните месеци на годината. Затова предлагаме новаторски светлинни технологии, които са без конкуренция в съответния клас – това се отнася както за нашия флагман, по този начин и за доста други модели в гамата. Те трансформират придвижването през нощта още веднъж в наслаждение, само че на първо място го вършат по-безопасно,” отбелязва Петер Кюсперт, вицепрезидент на Opel, виновен за продажбите и маркетинга.

В светлината на прожектора в най-буквалния смисъл: идващото потомство IntelliLux LED®

Авангардните матрични светлини IntelliLux LED® бяха показани в настоящото потомство на Opel Astra. Предните светлини на компактния бестселър включват 16 LED сегмента (по осем от всяка страна), които автоматизирано и непрекъснато приспособяват обсега и разпределението на светлинния вързоп към всяка пътна обстановка и когато е належащо просто „ изрязват “ зоната към насрещно или попътно движещите се коли. Това значи нулево заслепяване на останалите водачи при по едно и също време обезпечаване на най-хубавата видимост. Експертите бързо се съгласяват: „ Матричните светлини на Opel са пробив в региона на автомобилните светлинни системи. След интензивни проби осъществени през 2015 година от членове на журито на AUTOBEST - организация на самостоятелните профилирани публицисти в Европа, системата се потвърждава като толкоз ефикасна, че получава прозвището „ магическа “ “.

Работата й обаче е пределно ясна и функционална: когато автомобилът приближи градски зони, IntelliLux LED® предните светлини превключват режима си автоматизирано и по-късно непрекъснато приспособяват диапазона и формата на светлинния вързоп към всяка пътна обстановка – същото се отнася и при придвижването на Astra или Insignia по автомагистрала, междуградски пътища и особено при придвижване в завои. Авангардната система безусловно трансформира нощта в ден за водачите и пасажерите, без да утежнява видимостта на останалите участници в пътното придвижване.

 Opel IntelliLux LED @@@

Инженерите на Opel употребяват още по-сложна технология, с цел да комбинират действието на два пъти повече LED сегменти (32) в светлините на новия Opel Insignia Country Tourer (а по този начин също и в Grand Sport и Sports Tourer). Резултатът е впечатляващ: светлините са освен по-елегантни, само че и с помощта на плавните преходи при работата на сегментите с по-голям брой LED детайли, светлинните снопове се приспособяват по-прецизно. По този метод адаптивните IntelliLux LED® матрични предни светлини генерират повече и по-ярка светлина.

За да се усъвършенства видимостта още повече при шофиране в завои на дълги светлини, инженерите прибавят нова функционалност към второто потомство IntelliLux LED® матрични предни светлини. Интензивността на светлината на вътрешните матрични сегменти се усилва в сходство с ъгъла на завъртане на кормилото за увеличение на осветяването на завоя. Всяка IntelliLux LED® предна светлина разполага също и с „ прожекторен “ лъч, който обезпечава в допълнение осветяване при дълги светлини на разстояние до 400 метра. По този метод лидерът може да види да вземем за пример животни, пресичащи пътя на отдалеченост, която преди оставаше в тъмното – изключително в този момент, през есента, това е огромен плюс при придвижване по междуградски пътища в ранно утро или късна вечер.

Иновативните напълно LED светлини и за доста други модели: Opel демократизира светлинните технологии

Opel предлага изключителните светлинни технологии освен за върховия си модел Insignia и бестселера Astra, само че и за модели в други автомобилни класове: новият Grandland X да вземем за пример, също е оборудван с LED AFL предни светлини. LED технологията разрешава светлинният вързоп да бъде променян, като по едно и също време с това обезпечава усъвършенствана функционалност спрямо предходните светлинни технологии. В допълнение, работещите въз основата на предна камера автоматизирани предни светлини предотвратяват заслепяването на останалите водачи, без да е належащо ръчното изключване на дългите светлини. Като цяло, LED AFL предните светлини на Opel Grandland X обезпечават седем режима, измежду които светлини за междуградски пътища, автомагистрала, градски/светлини за пешеходци, светлини за кръстовища, за неприятни метеорологични условия, динамични светлини за завои и помощник за дългите светлини.

Същото се отнася и за SUV бестселърът Mokka X и компактния ван Zafira. И двата модела на Opel разполагат с съвременна напълно LED технология, включваща разнообразни светлинни функционалности от градски до междуградски, както и „ туристически “ режими за придвижване в страни с ляво придвижване. Последно, само че не и по значение, завършеният в дръзки линии кросоувър Opel Crossland X, показан преди няколко месеца, разполага с напълно LED предни светлини, включващи функционалности като светлини за завой, помощник за дългите светлини и автоматизирано поддържане на равнището на снопа за гарантиране на оптимално осветление на пътя начело и обезпечаване на най-хубавата допустима видимост. Това е основополагащо в този авто клас.

От скрити предни светлини до AFL+: Opel е пионер в светлинните технологии

С IntelliLux LED® матричните светлини и адаптивните предни LED светлини, Opel още веднъж показва основополагащи светлинни технологии, които са налични за необятна група клиенти. Това е една дългогодишна посветеност на автомобилния производител, а Opel от дълго време е приет за пионерската си роля в създаването на съвременни предни светлини и светлинни технологии като цяло.

Още през 1968 година, Opel GT впечатлява освен с авангардния дизайн, наподобяващ този на бутилката на Кока Кола – стилният паметен автомобил е първата немска кола със скриващи се предни светлини. През 1989 година Opel Calibra е един от първите серийни коли с елипсовидни предни светлини. С височината си от едвам седем сантиметра те са основен фактор за основаването на неповторимия дизайн на купето с неговите изключителни аеродинамични индикатори.

През 2003 година Opel става първият производител, който вкарва динамични светлини за завой и 90-градусови светлини за кръстовища с новаторската AFL система в междинния клас. През 2004 година, Opel Astra се трансформира в първия стилен автомобил, който е оборудван със светлини за завои, а през 2006 година марката демократизира технологиите за сигурност, когато вгражда бихалогенни светлини за завои и кръстовища в сегментите на дребните коли и минивановете, респективно в Corsa и Meriva.

През 2008 година, идващото потомство светлинни системи, AFL+, направило дебют с представянето на Insignia, слага нов стандарт в автомобилната промишленост. Тези адаптивни ксенонови светлини настройват светлинния вързоп съгласно профила на пътя и преобладаващите пътни условия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР