Последният случай с Джамбазки, който бе хванат да кара пил,

...
Последният случай с Джамбазки, който бе хванат да кара пил,
Коментари Харесай

Влизат трима патриоти в един бар

Последният случай с Джамбазки, който бе заловен да кара пил, не би трябвало да е новината, в която се трансформира. Всъщност новината е друга - че патриотичната карта най-накрая се подреди. Тя е следната:
Джамбазки пие.
Слабаков пуши.
Волен нещо взема.
Каракачанов хапва. 
Оттук насетне е по-добре да си ги представяме в различен кадър - да кажем като в сцените на НЛО, в които целият диалог се води, с цел да може единият най-после да каже - " Ей тез чашки са ми...от еди си кого ", а другият да довърши " Ей таз гроздовата ми е от лятото на 95-та ". Накрая да се подреди някаква трапеза и хората да се почерпят за добре свършената работа. 
Но тая трапеза взема да става доста особена - особени са самите диалози преди изваждането на чашките. Патриотичните фракции - най-малко тези, които имат въздействие - от няколко години решиха, че изобщо няма потребност да се увличат в прекомерно сериозен спор за каквото и да е било. В Народното събрание на Европейски Съюз да вземем за пример - и доказателството е Слабаков - се влиза по следния метод: просто вървиш няколко години от риалити в утринен блок, защитаваш пушенето от заран до вечер, и тук-таме казваш, че 1) да живее майка България и 2) майка България е застрашена от педерасти, джендъри и изобщо разноцветната европейска дъга, която хвърля шарена сянка върху хетеросексуалния български байрак. Като кажеш тези две неща и изключително в случай че ги повтаряш непрестанно, има фактически голяма опция да сложиш ръка върху патриотичния електорат - Джамбазки дълго време правеше същото като Слабаков, единствено че във Фейсбук.
Забележете и какви са разногласията сред Сидеров и Джамбазки от последната есен, спори се кой от двамата е гей. И се спори по извънредно съобразителен метод, сходен на диалозите на игрищата за петокласници. Единият споделя - хей, ти си гей бе, човек, а другият отвръща - хей, аз не съм гей, само че ти си гей. Разгледайте и последните им предизборни хватки - в случай че може нещо да се чака от патриотична групировка, то е, най-общо, тя най-малко да имитира някакъв независим, народен възторг, в който да се защитят избрани хрумвания за самостоятелност от разнообразни биг братя или най-малко общественост с тях, която да изключи преждевременно послушание. Сидеров години наред в славното си минало да вземем за пример говореше за това по какъв начин се краде златото на България, само че се оказа, че това е комплицирано, неясно за стопански неподготвените маси нещо. И просто тури най-отгоре на предизборната си стратегия " Да спрем гей парадите ". Той просто разбра, че тази електорална златна мина е по-важна от другата.
Никой от патриотите не е малоумен прочее - всички, интуитивно, най-много от големите snowball резултати на Истанбулската спогодба и Стратегията за детето, видяха, че е доста по-находчиво да се концентрират точно върху сходни тематики и обръщение, тъй като те имат тези две неща, които трябват на всеки политик: едното е лекотата и простотата на думите, а другото - прочувствената мощност на на нещо, което постоянно влияе на най-базисни, най-прости равнища. В този смисъл в бара на патриотите в бъдещите години не очаквайте друго: един от тях ще се окаже гей, само че кой? Ще схванат единствено тези, които са решили, че да не си продадат вота за 50 лв. по някакъв метод ги избавя от това въпреки всичко да го продадат за нелепости. Последното изречение стана малко комплицирано. Затова: да живей!
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР