Последният случай, който разбуди духовете на наши сънародници, живеещи и

...
Последният случай, който разбуди духовете на наши сънародници, живеещи и
Коментари Харесай

Българка измами десетки нашенци в Лондон

Последният случай, който разбуди духовете на наши сънародници, живеещи и работещи в Лондон е обвързван с името на Милена Сафиева.

Името на измамницата бе разнесено по интернет, откакто последната й жертва, завлечена с 2000 паунда за депозит и наем на подправена квартира в Централен Лондон, се оказа много оправна жена. Тя се свърза с същинския притежател на квартирата и окачи фотографията на М.С. във Facebook.

Дни по-късно, сигнал докара полицията до кафене, където се намираше М.С. Последва задържане, само че 2 дни по-късно, на 11-ти февруари, Милена Сафиева постави нова фотография на Facebook профила си (Mell SF), заяви БгБен.

Най- постоянно Милена Сафиева отдавала чартърен къщите, които чистела. Тя разполагала с ключове за тях, на които вадела дубликати, с цел да ги даде на бъдещите наематели. По този метод прибирала по 2-3 хиляди паунда от други българи, които желали да ги наемат, само че след това се оказали излъгани. По този метод изгоряла Мария Делкова.

Тя качи фотография на „ чистачката брокерка “ с информация за метода й на деяние във фейсбук групата „ Обяви на българите в Лондон – работа, квартири и всичко останало “. Постът й беше споделен към 100 пъти, а за броени минути се появиха мнения от други излъгани.

„ Тази и мен ме ограби преди шест месеца, подадена е тъжба в полицията, само че нищо не излезе, може би към 3 000 паунда съм й дал “, твърди различен консуматор на име Сабри, представен от bgvoice.

Йоана Стоева е още една българка, на която Милена предложила жилище. Наемателката обаче се усъмнила, тъй като измамничката й поискала 1250 паунда наем за двустаен апартамент в Нотинг хил, което било прекомерно ниска сума. Йоана направила няколко фотоси на Милена, представяща се още като Мил и Емили.

„ През цялото време й върших фотоси, на които се вижда лицето й, тъй като ми беше съмнителна “, споделя Стоева. Болногледачката Нора Лисова не показала нейната предвидливост. „ Представи ми се с името Мел Сафиева.

„ Направих й банков превод от 220 паунда, с цел да ми изпрати цигари по пощата, тъй като работя като болногледачка 24 часа и не можех да си разреша да изгубя надницата, с цел да пътувам до Лондон и да си ги получа на ръка. Така съм превеждала на доста българи на юнашко доверие и постоянно съм си получавала цигарите “, споделя Лисова.

Михаил Хараланов, който работи във компания за логистика и живее в Лондон, добавя, че е щял да наема същия апартамент, за който Сафиева взела 2000 паунда от Мария Делкова.

„ И аз я познавам, едно време живя в една от къщите, които давам чартърен. Там живееха осем мъже строители, които я бяха намерили някъде на улицата, тъй като нея я бяха изхвърлили от първата й квартира. Живя при тях два месеца, след което ги обра и избяга “, написа различен българин. Според някои консуматори дамата имала 7-годишно дете, което също живеело при нея в Лондон.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР