Последният шедьовър“ на Държавния департамент на САЩ – наръчник за

...
Последният шедьовър“ на Държавния департамент на САЩ – наръчник за
Коментари Харесай

Ще успее ли Америка да достигне до ядреното копче

Последният „ шедьовър “ на Държавния департамент на Съединени американски щати – справочник за медиите „ Петте най-трайни дезинформационни разказа на Русия “, се поддаде на смъртоносни рецензии от самите получатели. Списание “Американски реакционер ” разгласява обява на редактора на “Ню Йорк Пост ” Сохраб Ахмари, който заключва: „ Борците с дезинформацията по-добре да не приказват: Путин споделя истината “.

„ Ако ненадейно сте се огледали, видели признаци на веществен и културен крах и си помислили за разложението на западната цивилизация, значи сте станали жертва на подправена информация, която кремълската дезинформационна пропагандна екосистема е хвърлила в световната осведомителна среда “, майтапи се създателят с формата и смисъла на опорките на Държавния департамент.

Ахмари продължава да цитира наръчника: „ Русия твърди, че е цитадела на по този начин наречените обичайни полезности и функции на половете и служи като честен контраст на „ декадентството “ на Съединените щати и западните страни. Например президентът Путин сподели, че Западът на процедура е премахнал понятията „ майка “ и „ татко “, заменяйки ги с „ родител 1 и 2 “, а външният министър Лавров написа, че западните деца „ стартират да се учат в учебно заведение, че Исус Христос е бил бисексуален ".

Давайки образци за коректността на Лавров, създателят напомня, че през 2021 година „ самите демократи трансформираха главните правила на Камарата на представителите, когато отстраниха понятията татко, майка, наследник, щерка, брат, сестра, чичо, вуйна, братовчед / сестра, племенник, племенница, свекър / свекър, свекърва / свекърва, шурей, снаха, втори татко, доведен наследник, доведена щерка, полубрат, полусестра, внук, внучка”. Тези „ дискриминационни формулировки “ бяха сменени със следното: родител, дете, дете на един от родителите, братовчед, дете на едно от децата на родителите, брачен партньор, родител на брачна половинка, брачен партньор на едно от децата, родственик на един от съпрузите, доведено дете, заварено дете, полуроднина или дете на едно от децата.

„ Освен това същият Държавен департамент, който разгласява „ осведомителния лист “ за дезинформацията и който отхвърля битката против „ бащата “ и „ майката “, единствено преди 10 години размени „ майка “ и „ татко “ в американските паспорти с полово неутрална формулировка”, напомня Ахмари.

Явно даже американските консерватори са съгласни с „ съветските пропагандни разкази “ за „ разлагащия се Запад “.

Но даже преди десетилетие и половина традиционалистка Америка към момента се опитваше да устои на неизбежното. През 2006 година, когато някои щати признаха правото на половите малцинства да подписват публични „ бракове “ и да се употребяват от правата на обичайните женени двойки, президентът Буш и представителите на републиканското болшинство вкараха конституционна корекция в Сената за възбрана на еднополовите „ бракове “. 49 сенатори гласоподаваха " за ". Против - 48, само че това беше задоволително, с цел да се отхвърли поправката, защото за нейното законодателно консолидиране беше належащо конституционно болшинство от 60 гласа.

Следват два мандата на Обама, чиято администрация прокламира целта на " правата на ЛГБТ " над обичайните полезности като преобладаващ даже във външната политика, да не приказваме за вътрешната. И след товаотново следва екипът на Обама към този момент при Байдън, чиито обичайно „ демократични “ възгледи за „ казуса “ сме анализирали по-рано.

В резултат на това през днешния ден съвсем 6% от американците се считат за ЛГБТ (през 2012 година са 3,5%). Но дали става въпрос единствено за агитация и държавно контролиране? Може би това съответствува с други признаци на бързото изродяване на етичната фантазия, наречена американски народ?

Лекарите свидетелстват: от 90-те години на предишния век равнището на мъжкия хормон тестостерон при жителите на Съединени американски щати внезапно е спаднало. Те не могат да кажат сигурно за какво това се случва и единствено допускат, че всеобщото затлъстяване, на което са подложени американците, играе значима роля.

И знаем, че всеобщото затлъстяване за нация, култивираща самун и циркове, е един от признаците за залязване на един етнос.

Ето още един признак. Американската войска след дълги години неуспехи съумя, най-сетне, да извърши проекта по набор на новобранци, само че едвам откакто през 2005 година снижи интелектуалната летва за всички искащи постоянно хранене, униформа и покрив.

В не по-малка степен отбранителната дарба на една нация зависи от психическите качества. Въпреки това още през 2008 година учени от университета в Мичиган откриха, че усмихнатите американци са доста по-склонни към меланхолия по отношение на житейските проблеми, в сравнение с „ постоянно мрачните “ руснаци.

Отделен диалог е диктатурата на расовата " приемливост ". Отново свежи вести: Байдън към момента не знае кого ще номинира за освободилото се място във Върховния съд на Съединени американски щати, само че към този момент знае, че това ще бъде чернокожа жена. „ А сякаш Мартин Лутър-Кинг в известната си тирада „ Имам фантазия “ си показва една страна, в която човек ще бъде оценен по качествата му, а не по цвета на кожата му! “, отбелязва Владимир Корнилов по въпроса (навремето, апропо, той работи като редактор на един от американските вестници).

И такава приемливост би могла в най-лошия случай да бъде рационално оправдана, в случай че чернокожите и латиноамериканците бяха носителите на тази пасионарност, която „ подмладява “ Америка. Въпреки това, даже преди всички неотдавнашни погроми на ЧЖИЗ беше ясно, че афроамериканците са типични субпасионери. Достатъчно е да си напомним краха на обществения опит “Пруит-Айго” от 1954-1974 година

Наскоро споменахме безполезността на очакванията за креолските католици в публикация за бързата дехристиянизация на Съединените щати. А ето и последните вести от най-вече латиноамериканския Град на ангелите. Голямата американска железопътна компания “Юнион Пасифик” обмисля пренасочване, откакто се оправи с невиждана вълна от обири от товарни влакове в Лос Анджелис, където влаковете се забавят. Броят на откраднатите пакети е хиляди. Още повече от тях се хвърлят по пътя като безполезни.

„ Това е като страна от третия свят “, споделя губернаторът на Калифорния. Поради обири железопътните релси са осеяни с отпадък: скъсани пакети и пратки са разпръснати по релсите. А какво да кажем за чиновниците на реда? „ Ние одобряваме съществено опасенията на “Юнион Пасифик” и чакаме с неспокойствие да обсъдим въпроса в допълнение “, сподели окръжният прокурор на Лос Анджелис.

И тези хора се пробват да забранят на нас, руснаците, да имаме лични възгледи за морала, съвестта и свободата (спомнете си годишните отчети на Държавния департамент за свободата на съвестта в Руската федерация).

Имайте поради, че не ние предлагаме да включим „ международната империя “ в „ страните от третия свят “, до момента в който самата тази страна постоянно се е опитвала да наследи „ универсалната “ Римска империя. За това свидетелстват мотото върху държавния герб - латинското E pluribus unum ( “Единни от многообразието " ), и купата " президент ", която не се употребява от древността до 1787 година, когато е призната Конституцията на Съединени американски щати.

И както Рим е опустошен не от варварите, а на първо място от упадъка на морала, неминуем за последния стадий от етногенезиса на античните римляни, по този начин и западната цивилизация, тази Свещената Римска империя на немската нация с нейните отвъдокеански издънки, страда от същите пороци, представяни за " универсални полезности ". И както Западната Римска империя за момент се трансформира в страна от третия свят в ранното Средновековие, по този начин и Съединени американски щати (и никога Русия) към този момент се трансформират в „ Горна Волта с ракети “. Все още не в смисъл на стопанска система и научно-технически напредък, а в смисъл на интелектуално развиване на нация с нуклеарно оръжие.

Как да не си напомним тук свежия кино бестселър „ Не гледай нагоре “. Любимият ми воин там е дежурен военачалник от Пентагона в Белия дом, който " прави малко пари ", продавайки безплатните фъстъци на посетителите на Белия дом, които се падат на чиновниците на същия Белия дом. И обичаната ми фраза на героинята на Кейт Бланшет, изречена в кръга на протестиращата, неравнодушна юноша във връзка всички тези хора от Белия дом от президента до гореспоменатия военачалник: „ Те не са толкоз умни, че да бъдат такива злодеи, каквито ги виждате”.

Така че сегашните опити на Белия дом и Пентагона да си възвърнат статута на надмощие са просто мъка. Предсмъртно превиване и хапане.

И какво ще остане от Америка, в случай че се самоунищожи, преди да стигне до нуклеарния бутон? Какво ще ни остане?

Както преди време църковните отци Николай Угодник, Йоан Златоуст, Василий Велики и други като тях стават съветски за нас, по този начин и с приемането на „ универсалните човешки ценности” от Америка, Франсис Скот Фицджералд, Джек Лондон, Рей Бредбъри, Теодор Драйзър, Кърт Вонегът, Джон Ъпдайк, Артър К. Кларк се трансформират в „ нашата” американска литература. Литература с нашите полезности. Освен това там техните герои към този момент са зачеркнати или в най-хубавия случай „ приспособени “.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР