Последният проект на Хамалогика се казва Форум ОТКРИТО и поставя

...
Последният проект на Хамалогика се казва Форум ОТКРИТО и поставя
Коментари Харесай

Форум ОТКРИТО предстои в читалище Хамалогика

Последният план на Хамалогика се споделя Форум ОТКРИТО и слага въпроса за ролята на общностните пространства в един град - по какъв начин такива места могат да бъдат средища на дейното гражданско общество и да дават опция на хората да учат повече за себе си и за света в една среда, където се развиват междуличностни умения, възприятие на осъзнатост и отговорност, емпатия...

В открит разговор и в една неофициална среда уредниците ще разпрострат тематиката в три дни посредством полемики, презентации и прожекции. Целта на събитието е да се разпространява актуалното читалището като общностен център и младежко пространство посредством настоящи тематики за просвета, обучение и обществени нововъведения.

Програмата на форума развива тематиката за общностните пространства в три посоки: Образование, Култура и Общество. В първия ден ще бъдат показани образци за просветителни други възможности и ексцентрични форми на образование за разнообразни възрастови групи. Вторият ден е отдаден на културата в нейната многоликост и многопластовост като повсеместен модел на човешко държание, като споделени полезности и цели. Последният ден е предназначен на силата и ролята на общността като взаимозависима мрежа от човешки връзки, погледната извън и от вътрешната страна.

Участниците са представители на разнообразни организации и неофициални групи като: Сдружение Екосистем Юръп, Френе - център за новаторско образование, Гараж - групова платформа за самостоятелни актьори, Интеракт клуб Бургас - Пиргос, Think Forward - студио за новаторска архитектура и дизайн, Фермерски пазар Бургас, 5kmrun, Unlock the Stage: Отключи Сцената и други

Основните цели на плана са от една страна читалище Хамалогика да се разпространява като общностен център и младежко пространство в Бургас, а от друга - да се основат опция за продан на положителни практики и определяне на нови партньорства в Неправителствени организации бранша в Бургас.

Форум ОТКРИТО ще се организира от 29 септември до 1 октомври 2017 година в залата на читалище "Хамалогика " на адрес ул. Шейново, ет. 3.

Проектът е финансиран със съдействието на Община Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР