Последният порой на 24 срещу 25 юни, при който паднаха

...
Последният порой на 24 срещу 25 юни, при който паднаха
Коментари Харесай

Златко Живков: Това е най-тежкият юни от 20 години насам

Последният проливен дъжд на 24 против 25 юни, при който паднаха 70 литра на квадратен метър за малко време нанесе вреди в град Монтана и още 7 села на общината, заяви кметът Златко Живков.
„ Това е най-тежкият като наводнения юни от 20 години насам. От началото на месеца до момента три пъти влизахме в изключителни обстановки ”, съобщи Живков. Първия път придошлите реки наводниха високопланинското село Смоляновци, препълниха язовир Клисурица и наводниха улици, дворове и къщи в селата Долна Рикса и Клисурица. След седмица река Шугла излезе от коритото и наводни Сумер, Трифоново, Крапчене, Николово и Долно Белотинци. Последният пороен дъжд в нощта против неделя още веднъж препълни селски реки и канали и нанесе вреди в два квартала на град Монтана – Мала Кутловица и Изгрев, както и в селата  Студено буче, Войници, Д-р Йосифово, Винище, Горна Вереница и още веднъж в Николово и Долно Белотинци.
 „ Справихме се с общи старания и обстановката към този момент е овладяна, само че ще отстраняваме последиците  от проливните дъждове в града и селата на община Монтана още дълго време ”, заключи кметът на Монтана. В момента се попълнят анкети за обществени помощи  на потърпевшите хора. Изчисляват се количествено стойностните сметки на вредите върху инфраструктурата – разрушени улични настилки, мостове, огради на публични здания, премахване на свлачища и наноси.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР