Последният подвиг на Морган Фрийман не е на холивудското поприще,

...
Последният подвиг на Морган Фрийман не е на холивудското поприще,
Коментари Харесай

Морган Фрийман превърна ранчото си в Мисисипи в убежище за пчели

Последният героизъм на Морган Фрийман не е на холивудското занятие, сигурно е толкоз скъп, колкото и филмовите му функции. Актьорът реши да направи значима стъпка, за да избави популацията на пчелите на Земята . През годините броят на пчелите на планетата непрекъснато понижава - единствено за година в интервала сред 2015 до 2016 година в Съединени американски щати са починали 44% от пчелите.

Изследователите предизвестяват, че през днешния ден в Съединените щати има по-малко пчели, в сравнение с през последните 50 години. Сривът се дължи основно на вредите, породени от индивида върху околна среда , тъй като пчелите имат доста деликатна и сензитивна екосистема.
 
Freeman converts his Mississippi ranch into a giant sanctuary for wild bees
— hicham (@faithland4)

За благополучие Фрийман ще даде своя принос за спасяването на пчелите. Той трансформира ранчото си в щата Мисисипи от 500 000 кв.м в леговище за дивите пчели. Актьорът е засадил там разнообразни типове дървета и цветя, като овошки, магнолия, детелина и лавандула, които са обичани на пчелите.

Фриймън разгласи новото си занимание - развъждане на пчели в шоуто на Джими Кимъл. При работата си с пчелите, той не носи предпазен костюм , тъй като твърди, че е намерил общ език с тях и в никакъв случай няма да го ужилят. " Никога не поставям предпазен костюм, когато отивам при пчелите. Те към момента не са ме нападали, тъй като не се пробвам да вземам меда им или да им навредя. Просто ги храня. Мисля, че те схващат какво върша ", сподели Фрийман.
 Gulliver/Getty Images-->
Идеята за избавяне на пчелите му пристигнала, откакто научил за всеобщото им изгубване през последните години. " Правят се огромни старания да се спасят пчелите на Земята. Ние към момента не осъзнаваме, че те са в основата на всичко ! В основата на развиването на планетата, растителността, хранителната верига... Засадих доста дървета и цветя и наех градинар. Засадих доста лавандула и може би към 140 магнолии с големи цветове, които пчелите обожават ", изяснява артистът.
 
Morgan Freeman Creates Bee Sanctuary Out of His Mississippi Ranch
— Global Grind (@GlobalGrind)

Пчелите опрашват културите и цялата растителност на планетата и ни разрешават да отглеждаме храна. Само 2% от пчелите на Земята опрашват 80% от цялата храна, която засаждаме. Тези дребни създания имат извънредно сложна работа и са доста скъпи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР