Последният месец на 2019 донесе изненади, емоции и признание за

...
Последният месец на 2019 донесе изненади, емоции и признание за
Коментари Харесай

Месец на доброволчеството в СУ „Иван Вазов“ във Вършец /снимки/

Последният месец на 2019 донесе изненади, страсти и самопризнание за труда на доброволките на СУ „ Иван Вазов “ във Вършец.
Клуб „ Добротворци “ е измежду номинираните организации в националния конкурс на НАРД и Фондация „ Лале “ – „ Доброволческа самодейност “ 2019. Двадесетте девойки на възраст от шести до дванадесети клас осъществят голям брой действия с филантропична и екологична устременост, които се организират през цялата година.
Лична победа реализираха и девойките Люси Йонина и Ванеса Василева, класирани на трето и пето място в годишната конкуренция за доброволец на годината, проведена от Министерство на младежта и спорта под надпис „ Мисията доброволец – (не)възможна “. В надпреварата първите пет получават грамота и почетен плакет, които им бяха връчени от заместник-министъра на младежта и спорта Николай Павлов на публична гала в зала „ Джон Атанасов “ – град София.
5 декември – Международен ден на доброволеца беше тържествено маркиран в учебното заведение с празничен концерт и послание към специфичните посетители – сем. Тара и Адам Стюард от Сhristmas appeal for Вulgaria, Таня Станчева и Росен Събев. Те осигуриха 150 коледни подаръка за учениците в неравностойно състояние, както и за децата от ДГ „ Слънце “ в квартал Заножене със съдействието на кметския наместник и добротворката Сандрина Иванова.
Добрите каузи на младежите не свършват дотук – следва осъществяване на обичайните коледни благотворителни базар и концерт, проведени от единадесетокласниците и зрелостниците.
Празничният дух е в една дума, която се чете в очите – любов. В убеждението, че преди всичко сме индивиди, а по-късно всичко останало. Това е ключът, който намираме и в думите на Люси: „ Гордея се с делата на дребната ни сплотена общественост, даже в случай че става дума просто да осигурим топли облекла или обувки, да поговорим с някого за проблемите му, да го подкрепим в сложен миг. Най-важното за мен е вътрешното задоволство, че сме потребни, тъй като никой не може да направи всичко, само че всеки може да направи по нещо. “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР