Последният мач от 25-ия кръг на efbet Лига противопоставя Берое

...
Последният мач от 25-ия кръг на efbet Лига противопоставя Берое
Коментари Харесай

Берое и Черно море решават съдбата на шестото място

Последният мач от 25-ия кръг на efbet Лига опълчва Берое и Черно море - двата тима, които спорят за 6-ото място в класирането преди плейофната фаза. До момента противниците имат по 37 точки, като " моряците " завоюваха с 2:0 дуела посред им през есента, а също така са и с по-добра голова разлика. В последната си среща от постоянния сезон варнени ще посрещнат към този момент изпадналия Витоша (Бистрица), което значи, че даже и тъждество през днешния ден ще им подсигурява шестата позиция. За Берое успеха е без конкуренция, в случай че отборът желае да измести Черно море.

Съществуват опасения, че тази вечер нито един от тимовете няма да се стреми към трите точки, тъй като оставането във втората осмица дава по-големи шансове за стигането до плейоф за присъединяване в Лига Европа. Дали подозренията ще се потвърдят, ще разберем след 20:30 часа, когато стартира мачът в Стара Загора.

Преди спирането на шампионата поради пандемията Берое стабилизира представянето си и записа 4 следващи победи, само че отстъпи с 0:2 на ЦСКА-София на " Българска войска ". Черно море пък е в серия от 8 мача без проваляне. За последно отборът на Илиан Илиев загуби при започване на ноември - 0:1 против Етър във Велико Търново.

Старши треньорът на заралии Димитър Димитров има много кадрови проблеми. Левият бек Александър Василев е контузен и ще пропусне остатъка от сезона, само че Карлос Охене и Зоран Йосипович към този момент са на линия. Ветеранът Мартин Камбуров, който ще напусне тима след края на акцията, ще води офанзивата, дружно с новото попълнение Алюн Фол. Камбуров има 16 гола за състезание против Черно море, а повече пъти се е разписвал единствено против Левски (20). В средата на терена за домакините ще работят Гаюс Макута, Александър Цветков и Иван Минчев, а по фланговете Херо ще заложи на Теди Мезаг и Крум Стоянов.

Илиан Илиев също няма да може да разчита на някои съществени футболисти. Исмаил Иса е осъден, а Виктор Попов е със счупена ключица. Дани Кики също има контузия. В предни позиции за варненци ще започва Матиас Курьор, а скоростта на Мартин Минчев и Родриго Енрике също може да сътвори доста проблеми на отбраната на Берое. Васил Панайотов и Патрик Андраде ще са двамата вътрешни халфове на " моряците ", а четиримата в защита ще са Стефан Станчев, Мирослав Енчев, Даниел Димов и Цветомир Панов.

В елита двата тима са се срещали 94 пъти, като салдото е в интерес на Черно море - 34 победи 29 равенства и 31 загуби. В Стара Загора обаче Берое има изявено преимущество - 22 триумфа от 46 мача, при 17 равенства и единствено 7 провали.

efbet Лига - 25 кръг:

БЕРОЕ - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни сформира:

БЕРОЕ (3-5-2): Перниш; Мезаг, Г. Ангелов, Туба; Фуртадо, Макута, А. Цветков, И. Минчев, К. Стоянов; М. Камбуров, А. Фол
Старши треньор: Д. Димитров
ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Митрович; С. Станчев, Енчев, Д. Димов, Панов; Панайотов, Андраде; Кардосо, Родриго, М. Минчев; Курьор
Старши треньор: И. Илиев

СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: " Берое "
НАЧАЛО: 20:30 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК! efbet Лига 25 кръг, неделя 7 юни  Берое 20:30предстои  Черно море
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР