Последният кръг в плейофа за оставане в Лига 1 на

...
Последният кръг в плейофа за оставане в Лига 1 на
Коментари Харесай

Победа и загуба за българите в Румъния

Последният кръг в плейофа за оставане в Лига 1 на Румъния донесе смесени страсти за българите, които се подвизават там. Сепси с Ради Димитров в състава си победи с 1:0 Академика (Клинчени) и по този начин си подсигурява оцеляването. Българският защитник записа цялостни 90 минути, а прецизен за триумфа на неговия отбор бе Дякону в 26-ата минута.

В същото време Волунтари на Божидар Митрев загуби с 0:2 като посетител на Чиндия (Търговище). Българският пазач обаче остана на пейката.

След този кръг Сепси се намира на 3-ото място във втората осмица с 34 точки. Волунтари пък е тъкмо над чертата на 5-ото място с 31 точки.

Това обче не е дефинитивно класиране, защото Динамо (Букурещ) има 5 отсрочени мача поради инфектирани играчи с COVID-19. В момента тимът заема предпоследното 7-о място и изостава на 6 точки от избавителната 5-а позиция. Тепърва от федерацията би трябвало да решат по какъв начин да действат, защото е малко евентуално тези срещи да бъдат изиграни. Говори се, че " Кучетата " ще останат в елита, като Лига 1 ще бъде увеличена от 14 на 16 тима.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР