Последният кръг от преговори между Великобритания и Европейския съюз през

...
Последният кръг от преговори между Великобритания и Европейския съюз през
Коментари Харесай

Без напредък при последните Брекзит преговори

Последният кръг от договаряния сред Англия и Европейския съюз през тази седмица не реализира забележителен прогрес, съобщи в петък основният европейски договарящ Мишел Барние, съобщи Ройтерс.

Той акцентира, че Лондон и Брюксел остават надалеч един от различен във връзка с въпроса с риболова и по други противоречиви тематики.

"Тази седмица нямаше прогрес по основни области. Не можем да продължим постоянно по този начин, съобщи Мишел Барние на конференция, допълвайки, че двете договарящи страни би трябвало да реализират съглашение преди 31-ви октомври 2020 година, съобщи БНР.

Според него Обединеното кралство "не е посочило същинска воля " за разрешаване на въпроса с достъпа на европейски риболовни кораби до водите на Англия.

Барние означи също, че комерсиалната договорка с Обединеното кралство би трябвало да бъде подписана най-късно до края на октомври. "Около 5 месеца, в действителност по-малко. Трябва да използваме това време допустимо най-ефективно ", сподели той.

Подобно обръщение беше отправено и от английска страна.

"Напредъкът остава стеснен, само че нашите диалози минаха в положителен звук ", уточни основният договарящ на Англия Дейвид Фрост. "Преговорите ще продължат и ние оставаме ангажирани с постигането на сполучлив резултат ".

"Близо сме да достигнем границите на това, което можем да реализираме посредством формата на отдалечени публични преговорни кръгове ", сподели Фрост и добави: "Ако желаеме да реализираме прогрес, ясно е, че би трябвало да засилим и ускорим работата си ".

Според него Англия е подготвена да работи интензивно за реализиране на съглашение, което би трябвало да включва "равнопоставени условия за риболова и други сложни въпроси ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР